Noi reguli privind concediile medicale pentru persoane in izolare – OUG 158/2005 a fost completata prin OUG 180 din 23.10.2020

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Doua completari au fost aduse legislatiei privind concediile medicale in 23.10.2020.

Este vorba despre modul de acordare a concediilor medicale persoanelor aflate in izolare.

Completarea OUG 158/2005 a fost introdusa prin OUG 180 publicata in MOF 982 din 23 octombrie 2020.

Astfel :

  • Pentru persoanele asigurate pentru care s-a dispus măsura izolării, în condițiile art. 8 alin. (3^1) din Legea nr. 136/2020, republicată, certificatele de concediu medical se eliberează de către medicii de familie care au luat în evidență și au monitorizat aceste persoane, pentru o perioadă stabilită în funcție de evoluția bolii și durata monitorizării.
  • Pentru persoanele asigurate pentru care s-a dispus măsura izolării, în condițiile art. 8 alin. (3^1) din Legea nr. 136/2020, republicată, iar în urma investigațiilor paraclinice specifice nu s-a confirmat diagnosticul de boală infectocontagioasă, medicul de familie acordă concediu medical pentru carantină pe baza documentului eliberat de către direcția de sănătate publică județeană sau, după caz, a municipiului București și pentru perioada înscrisă în acesta.

De aceste prevederi beneficiază și persoanele asigurate pentru care direcțiile de sănătate publică județene sau a municipiului București au instituit măsura izolării la domiciliu sau la o locație declarată până la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență. În aceste cazuri, certificatele de concediu medical se acordă de către medicul de familie, pe baza documentelor eliberate de către direcțiile de sănătate publică și pentru perioada înscrisă în acestea, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.

Articole similare

Comentariul tau aici