Noua declaratie unica 2019 – Ordin nr. 49/2019

Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

In data de 16 ianuarie 2019, in Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul nr. 49/2019 pentru aprobarea modelului, continutului, modalitatii de depunere si de gestionare a formularului “Declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice”.

Formularul se utilizează de persoanele fizice pentru declararea impozitului pe veniturile realizate si a contributiilor sociale datorate pentru anul 2018, precum si pentru declararea impozitului pe veniturile estimate si a contributiilor sociale datorate pentru anul 2019.

Termen de depunere:

Declaratia se depune pana la data de 15 martie 2019 inclusiv, de catre persoanele fizice care au obligatia:

 declararii impozitului pe veniturile realizate din Romania sau/si din strainatate in anul 2018;

 declararii impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din Romania in anul 2019;

-declararii venitului estimat pentru incadrarea ca platitor de contributii sociale pentru anul 2019 si, dupa caz, a declararii contributiilor sociale datorate in anul fiscal 2018.

Pe de alta parte, declaratia se depune in termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului, in cazul contribuabililor care incep o activitate in cursul anului fiscal si a celor care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor din patrimoniul personal, altele decat veniturile din arendare pentru care impunerea este finala si care nu au avut, pana la acea data, obligatia depunerii declaratiei unice.

Mai multe informatii cu privire la modalitatea de completare si depunere a declaratiei unice in 2019 le puteti regasi in Ordinul nr. 49/2019.

Articole similare

Comentariul tau aici