Oficiul Național de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor trece in subordinea MFP

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

In MOF din 09.01.2020 a fost publicata Hotărârea nr. 8/2020 pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea și funcționarea Ministerului Finanțelor Publice.

Aceasta introduce o prevede noua si anume:

(11) În subordinea Ministerului Finanțelor Publice funcționează Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, organ de specialitate cu personalitate juridică, independent și autonom din punct de vedere operațional și funcțional. Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, prin Ministerul Finanțelor Publice, are drept de inițiativă legislativă în domeniul său de competență.”

Legislatia aplicabila in domeniu de catre companii este Legea 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative -disponibila AICI.

Tot in subordinea MFP se va afla si Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, organ de specialitate al administrației publice centrale, cu personalitate juridică, finanțat de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Finanțelor Publice. Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, prin Ministerul Finanțelor Publice, are drept de inițiativă legislativă în domeniul său de competență.

Articole similare

Comentariul tau aici