OUG 25/2017 pentru modificarea Codului fiscal (format pdf, sinteza modificari)

 • Inscrie-te ACUM la newsletterul GRATUIT Contzilla.ro
 • All Inclusive - toate lucrarile de specialitate - Click AICI!
 • Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

  In MOF 706/31.08.2017 a fost publicata OUG 25/2017 pentru modificarea Codului fiscal.

  Puteti descarca O 25/20917 in format pdf aici.

  Iata pe scurt ce se adauga pe lista noutatilor fiscale pe 2017:

  • se introduc in lista cheltuielilor cu deductibilitate limitată:cheltuielile reprezentând valoarea creanțelor înstrăinate, potrivit legii, în limita unui plafon de 30% din valoarea creanțelor înstrăinate.
  • la capitolul venituri din activitati independente, dupa definirea acestora se introduce un articol nou in care se definesc  veniturile din România din activități independente.
   Astfel, veniturile obținute din activități independente desfășurate în România, potrivit legii, cu excepția drepturilor de proprietate intelectuală, se consideră ca fiind obținute din România, indiferent dacă sunt primite din România sau din străinătate.
   Veniturile din drepturi de proprietate intelectuală sunt considerate ca fiind obținute din România, numai dacă sunt primite de la un plătitor de venit din România sau de la un nerezident prin intermediul unui sediu permanent al acestuia stabilit în România.
  • la capitolul alocat veniturilor din salarii, la definirea veniturilor neimpozabile dpdv al impozitului pe venit , lista se completeaza cu sumele sau avantajele primite de persoane fizice din activități dependente desfășurate într-un stat străin, indiferent de tratamentul fiscal din statul respectiv, inclusiv din activități dependente desfășurate la bordul  aeronavelor operate în trafic internațional. 
  • capitolul Reguli privind stabilirea impozitului pe venitul determinat pe baza normei anuale de venit si  capitolul Reguli privind stabilirea impozitului în cazul opțiunii pentru determinarea venitului net în sistem real, se completeaza prevederile existente cu faptul ca, in cazul încetării sau suspendării temporare a activității în cursul anului, contribuabilul va notifica evenimentul organului fiscal competent în termen de 30 de zile de la data producerii acestuia, în vederea recalculării plăților stabilite în contul impozitului anual datorat.
  • In ce priveste Declararea, stabilirea și plata impozitului pentru unele venituri din alte surse,  se introduce o modificare, respectiv contribuabilii care realizează venituri din alte surse, pentru care impozitul nu poate fi reținut la sursă, precum și cei prevăzuți la art. 114 alin. (2) lit. l) au obligația de a depune declarația privind venitul realizat la organul fiscal competent, pentru fiecare an fiscal, până la data de 25 mai inclusiv a anului următor celui de realizare a venitului.”. Vechea fomulare arata ca : Contribuabilii care realizează venituri din alte surse, altele decât cele prevăzute la art. 114 alin. (2) lit. a) – k), precum și în normele metodologice elaborate în aplicarea art. 114, au obligația de a depune declarația privind venitul realizat la organul fiscal competent, pentru fiecare an fiscal, până la data de 25 mai inclusiv a anului următor celui de realizare a venitului.
  • la Veniturile din salarii și venituri asimilate salariilor care nu se cuprind în baza lunară de calcul al contribuțiilor de asigurări sociale se includ si serviciile medicale furnizate sub formă de abonament suportate de angajator pentru angajații proprii cf limitei de la art. 76 alin.(4) lit. s (400 eur/an)
  • Impozitul pe reprezentanta devine 18.000 lei/an fiscal (anterior 4.000 euro)
  • Se modifica acciza la benzina cu plumb, fara plumb si motorina – incepand cu 15 sept 2017.

  Factura 2017! La ce rand declari fiecare factura in D300?


  Articole similare

 • Autor: Delia Mircea
 • Profil Google Plus Delia Mircea

 • Articole similare

  Comments are closed.

  Distribuie acest articol: