Planificarea concediului de odihna pentru 2018 – ce trebuie facut?

 • Inscrie-te ACUM la newsletterul GRATUIT Contzilla.ro
 • All Inclusive - toate lucrarile de specialitate - Click AICI!
 • Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

  Angajatorii impreuna cu angajatii trebuie sa stabileasca si sa intocmeasca o planificare a concediilor de odihna pentru anul 2018. Aceasta planificare trebuia efectuata la sfarsitul anului 2017 pentru anul 2018.

  Potrivit Codului Muncii, efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale. Programarea se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator. 

  Prin programarile colective se pot stabili perioade de concediu care nu pot fi mai mici de 3 luni pe categorii de personal sau locuri de munca. 

  Prin programare individuala se poate stabili data efectuarii concediului sau, dupa caz, perioada in care salariatul are dreptul de a efectua concediul, perioada care nu poate fi mai mare de 3 luni. 

  In cadrul perioadelor de concediu stabilite salariatul poate solicita efectuarea concediului cu cel putin 60 de zile anterioare efectuarii acestuia. 

  Atentie ! In cazul in care programarea concediilor se face fractionat, angajatorul este obligat sa stabileasca programarea astfel incat fiecare salariat sa efectueze intr-un an calendaristic cel putin 10 zile lucratoare de concediu neintrerupt.

  Astfel ca, angajatorii trebuie ca toate deciziile luate impreuna cu angajatii cu privire la repartizarea zilelor de concediu pentru 2018 sa le consemneze intr-o decizie interna privind programarea/planificarea concediilor de odihna.

  Autor articol: Diana Lodoaba, economist, profil Linkedin -click aici-

  Articole similare

 • Autor: Delia Mircea
 • Profil Google Plus Delia Mircea

 • Articole similare

  Comments are closed.

  Distribuie acest articol: