Platitor de impozit pe profit prin optiune

Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

Microintreprinderile pot opta pentru trecerea in categoria entitatilor platitoare de impozit pe profit daca indeplinesc cumulat urmatoarele doua conditii:

  • au subscris un capital social de cel putin 45.000 lei;
  • au cel putin 2 salariati (prin salariat se intelege persoana cu contract individual de munca, norma intreaga de 8h/zi sau in cazul in care exista contracte cu norma fractionata, se vor insuma fractiunile de norma astfel incat sa se formeze o norma intreaga).

Atentie! Societatile pot opta o singura data sa aplice pentru prevederile de mai sus, incepand cu trimestrul in care aceste conditii sunt indeplinite cumulativ, optiunea fiind definitiva.

Alte aspecte de retinut:

  • entitatea redevine platitoare de impozit pe micro incepand cu anul fiscal urmator celui in care capitalul social este redus sub valoarea de 45.000 lei si/sau numarul salariatilor scade sub 2;
  • daca in perioada in care persoana juridica aplica prevederile de mai sus, numarul de angajati scade sub 2, conditia trebuie reindeplinita in termen de 60 de zile (sa angajeze persoane), termen care se prelungeste si in anul fiscal urmator.

Articole similare

Comentariul tau aici