Platitori de impozit pe profit 2019

 • Inscrie-te ACUM la newsletterul GRATUIT Contzilla.ro
 • All Inclusive - toate lucrarile de specialitate - Click AICI!
 • Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

  Societatile care inregistreaza o cifra de afaceri peste plafonul de 1.000.000 euro (cursul de schimb pentru determinarea echivalentului in EUR este cel valabil la închiderea exercițiului financiar în care s-au înregistrat veniturile) – se considera cursul publicat in 31.12.2018 – 4.6639 lei/eur prin urmare plafonul este de 4.663.900 lei sunt obligate de a trece de la platitor de impozit pe micro la platitor de impozit pe profit.

  Pot aplica impozit pe profit si societatile care au subscris un capital social de cel puțin 45.000 lei și au cel puțin 2 salariați. Pentru aceasta optiune pot opta, o singură dată, începând cu trimestrul în care aceste condiții sunt îndeplinite cumulativ, opțiunea fiind definitivă.

  În cazul în care aceste condiții nu sunt respectate, persoana juridică aplică prevederile de mai sus începând cu anul fiscal următor celui în care capitalul social este redus sub valoarea de 45.000 lei și/sau numărul salariaților scade sub 2, dacă sunt îndeplinite condițiile prevăzute la art. 47 alin. (1).

  În cazul în care, în perioada în care persoana juridică aplică prevederile de mai sus iar numărul de salariați variază în cursul anului, în sensul scăderii sub 2, condiția trebuie reîndeplinită în termen de 60 de zile, termen care se prelungește și în anul fiscal următor.

  Pe de alta parte, sunt obligate la plata impozitului pe profit, conform prezentului titlu, următoarele persoane, denumite în continuare contribuabili :

  a) persoanele juridice române, cu excepțiile prevăzute la alin. (2); 

  b) persoanele juridice străine care desfășoară activitate prin intermediul unui sediu permanent/mai multor sedii permanente în România;

  c) persoanele juridice străine care au locul de exercitare a conducerii efective în România;

  d) persoanele juridice străine care realizează venituri astfel cum sunt prevăzute la art. 122 lit. h) – veniturile unei persoane juridice străine obținute din transferul proprietăților imobiliare situate în România sau al oricăror drepturi legate de aceste proprietăți, inclusiv închirierea sau cedarea folosinței bunurilor proprietății imobiliare situate în România, veniturile din exploatarea resurselor naturale situate în România, precum și veniturile din vânzarea-cesionarea titlurilor de participare deținute la o persoană juridică română;

  e) persoanele juridice cu sediul social în România, înființate potrivit legislației europene.

  Autor articol: Diana Lodoaba, economist, profil Linkedin -click aici-

  Articole similare

 • Autor: Delia Mircea
 • Profil Google Plus Delia Mircea

 • Articole similare

  Comments are closed.

  Distribuie acest articol: