Prelungirea CCC pentru nasterea celui de-al doilea copil

 • Inscrie-te ACUM la newsletterul GRATUIT Contzilla.ro
 • All Inclusive - toate lucrarile de specialitate - Click AICI!
 • Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

  Se poate intalni in practica urmatoarea situatie:

  Salariata se afla in concediu pentru ingrijire copil (CCC) iar in timpul acestui concediu se naste al doilea copil, ce trebuie facut?

  Potrivit OUG nr. 111/2010 pentru situatiile in care persoana se afla cu primul copil in perioada de concediu si  indemnizatie pentru cresterea copilului, si se naste un alt/alti copil/copii, atunci concediul pentru ingrijirea copilului se va prelungi automat corespunzator.

  Astfel ca, pentru acesta situatie angajata va instiinta angajatorul si va transmite acestuia o cerere de prelungire a concediului de crestere a copilului, anterior momentului incetarii suspendarii CIM pentru concediul in curs, anexand la aceasta o copie dupa certificatului de nastere al celui de-al doilea copil.

  Angajatorul in baza acestei cereri va trebui sa intocmeasca o decizie de prelungire a suspendarii contractului individual de munca care trebuie sa fie semnata de ambele parti si apoi inregistrata in Revisal.

  Va reamintim ca inregistrarea in Revisal a deciziei de prelungire a suspendarii contractului individual de munca pentru concediu de ingrijire copil, trebuie efectuata cel tarziu in ziua lucratoare anterioara datei suspendarii, adica in situatia noastra, cel tarziu in ziua lucratoare anterioara datei expirarii perioadei de suspendare pentru primul copil.

  Autor articol: Diana Lodoaba, economist, profil Linkedin -click aici-

  Articole similare

  • Nu am gasit articole similare
 • Autor: Delia Mircea
 • Profil Google Plus Delia Mircea

 • Recent Posts

  Comments are closed.

  Distribuie acest articol: