Proiect de lege pentru modificarea obligatiei de a depune raportari semestriale -art 28 alin 2 Legea contabilitatii

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Pe ordinea de zi a Camerei deputatilor se afla un proiect de modificare a Legii contabilitatii. Mai precis, textul proiectului vizeaza modificarea alin. (2) al articolului 28 al Legii 82/1991, astfel:

(2) Ministerul Finantelor publice poate stabili intocmirea si depunerea la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice a situatiilor financiare sau a unor raportari contabile si la alte perioade decat anual, in cadrul exercitiului financiar, de catre persoanele care au realizat o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 1.000.000 euro la data de 31 decembrie a exercitiului financiar precedent.”

In prezent, acest alin 2 arata ca Ministerul Finanțelor Publice poate stabili întocmirea și depunerea la unitățile teritoriale ale Ministerului Finanțelor Publice a situațiilor financiare sau a unor raportări contabile și la alte perioade decât anual, în cadrul exercițiului financiar.

Prin urmare se urmareste reglementarea depunerii de raportari contabile altele decat cele anuale, doar pentru firmele mari, cu cifra de afaceri peste 1.000.000 lei, ceea ce va degreva firmele mici de aceasta raportare suplimentara.

In cursul anului 2020, au avut obligatia depunerii de raportari contabile semestriale firmele care au avut o cifra de afaceri de peste 220.000 lei.

Articole similare

Comentariul tau aici