Rata somajului din Grecia in scadere

 • Inscrie-te ACUM la newsletterul GRATUIT Contzilla.ro
 • All Inclusive - toate lucrarile de specialitate - Click AICI!
 • Potrivit Mediafax, ,,rata şomajului din Grecia a scăzut în februarie pentru a cincea lună consecutiv, la cel mai redus nivel din mai mult de un an, fapt ce confirma că economia elenă iese din recesiunea ultimilor şase ani’’, relatează Kathimerini.

  Potrivit datelor publicate joi de biroul pentru statistică ELSTAT, rata şomajului a coborât la 26,5%, de la nivelul revizuit în scădere de 26,6% atins în ianuarie. Rata şomajului a înregistrat un nivel record de 27,7% în septembrie 2013.

  “Datele confirmă tendinţa de stabilizare a şomajului şi faptul că nivelul maxim a fost atins în trimestrul al treilea din 2013”, a declarat analistul Nikos Magginas, explicând că şomajul începe să urmeze evoluţia pozitivă a altor indicatori economici, cum ar fi indicele privind industria prelucrătoare şi încrederea în economie , astfel somajul nu mai continua sa fie un motiv de ingrijorare pentru guvernul elan.

  Rata şomajului din Grecia continuă să fie de două ori mai mare decât media zonei euro, care a atins nivelul de 11,8% în februarie. Indicatorul s-a triplat din 2008, an care a marcat debutul unei contracţii economice de şase ani în Grecia, care a redus PIB-ul cu circa 25%.

  Categoria de tineri cu varsta cuprinsa intre 15 si 24 de ani sunt cei mai afectati de somaj. 56,9 % dintre acesti tineri nu aveau loc de munca in februarie  fata de 23 % la inceputul crizei, excluzand militarii si studentii.

  Reducerea ratei şomajului va fi un proces de durată. În perioada în care economia Greciei avansa cu 3%-5%, erau create în medie 50.000 de locuri de muncă anual, astfel că absorbirea a circa 1 milion de şomeri creaţi de criză va dura ani de zile, notează Kathimerini.

  Articole similare

  • Nu am gasit articole similare
 • Autor: Delia Mircea
 • Profil Google Plus Delia Mircea

 • Recent Posts

  Comments are closed.

  Distribuie acest articol: