Reactivarea contribuabililor ce au fost declarati inactivi

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Contribuabilii declarati inactivi trebuie sa indeplineasca cumulativ anumite conditii pentru a fi reactivati.

Iata care sunt aceste conditii:

  • trebuie sa isi indeplineasca toate obligatiile declarative prevazute de lege;
  • sa nu inregistreze obligatii fiscale restante;
  • organul fiscal central sa constate ca acestia functioneaza la domiciliul fiscal declarat;
  • sa nu se afle in situatia pentru care a fost declarat inactiv, in cazul contribuabililor declarati inactivi aflati in inactivitate temporara inscrisa la Registrul Comertului/ au durata de functionare a societatii expirata/ nu mai are organe statutare/durata detinerii spatiului cu destinatia de sediu este expirata.

In situatia in care un contribuabil indeplineste cumulativ conditiile de reactivare poate solicita reactivarea prin depunerea unei cereri la organul fiscal in a carui evidenta fiscala este inregistrat.

Dupa indeplinirea obligatiilor declarative, organul fiscal reactiveaza la cerere contribuabilii oentru care s-a deschis procedura insolventei in forma simplificata, care au intrat in faliment sau pentru care s-a pronuntat ori a fost adoptata o hotarare de dizolvare.

Reactivarea contribuabililor se face cu data comunicarii deciziei de reactivare.

In cazul in care inceteaza situatia de inactivitate fiscala care a condus la anularea inregistrarii in scopuri de TVA, organul fiscal atribuie, la cererea de inregistrare in scopuri de TVA a contribuabilului (Formularul 099), codul de inregistrare in scopuri de TVA atribuit initial, anterior anularii inregistrarii in scopuri de TVA.

Citeste si Inactivitate fiscala – ce presupune?

Articole similare

Comentariul tau aici