Reglementari contabile pentru PJ fara scop patrimonial – O3103/2017

 • Inscrie-te ACUM la newsletterul GRATUIT Contzilla.ro
 • All Inclusive - toate lucrarile de specialitate - Click AICI!
 • Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

  Incepand cu data de 1 ianuarie 2018 va intra in vigoare Ordinul nr. 3103/2017 cu privire la aprobarea reglementarilor contabile pentru persoanele juridice fara scop patrimonial.

  Reglementarile contabile se aplica de catre asociatii, fundatii, federatii sau alte organizatii de acest fel cu personalitate juridica, partide politice, patronate, organizatii sindicale, culte religioase, precum si de catre alte persoane juridice infiintate in baza unor acte normative speciale, in scopul desfasurarii de activitati fara scop patrimonial, care au obligatia, sa conduca contabilitatea in partida dubla si sa intocmeasca situatii financiare anuale.

  PJ fara scop patrimonial care conduc contabilitatea in partida simpla nu intocmesc situatii financiare anuale.

  Subunitatile fara personalitate juridica, care apartin PJ fara scop patrimonial cu sediul in Romania, organizeaza si conduc evidenta contabila proprie, astfel incat aceasta sa permita determinarea informatiilor si a obligatiilor prevazute de lege, iar PJ carora le apartin sa poata intocmi situatii financiare anuale.

  Activitatea desfasurata in strainatate de subunitatile fara personalitate juridica, care apartin PJ fara scop patrimonial cu sediul in Romania, se include in situatiile financiare anuale ale PJ romane si se raporteaza pe teritoriul Romaniei.

  Pe de alta parte, entitatile trebuie sa dezvolte politici contabile proprii, care se aproba de administratori sau de catre alte persoane care au obligatia gestionarii entitatii respective.

  Sanctiunile aplicabile pentru incalcarea prevederilor Reglementarilor contabile pentru PJ fara scop patrimonial sunt prevazute in Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

  Baza legala: Ordin nr. 3103/2017

  Autor articol: Diana Lodoaba, economist, profil Linkedin -click aici-

  Articole similare

  • Nu am gasit articole similare
 • Autor: Delia Mircea
 • Profil Google Plus Delia Mircea

 • Recent Posts

  Comments are closed.

  Distribuie acest articol: