S-a aprobat Declaratia Unica privind impozitul pe venit si contributiile datorate de PF!

 • Inscrie-te ACUM la newsletterul GRATUIT Contzilla.ro
 • All Inclusive - toate lucrarile de specialitate - Click AICI!
 • Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

  “Declaraţia Unică se depune până la 15 iulie 2018, de către persoanele fizice care au obligaţia declarării veniturilor realizate în România sau/şi în străinătate în anul 2017, a declarării impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din România în anul 2018,a declarării venitului estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuţii sociale (CAS şi/sau CASS) şi, după caz, a declarării contribuţiilor sociale datorate în anul fiscal 2018.

  Totodată, declaraţia se depune în termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului, în cazul contribuabililor, care încep o activitate în cursul anului fiscal, şi a celor care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor din patrimoniul personal, altele decât veniturile din arendare pentru care impunerea este finală şi care nu au avut, până la acea dată, obligaţia depunerii declaraţiei unice.

  Contribuabilii care depun până la 15 iulie 2018 Declaraţia Unică prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, beneficiază de o bonificaţie 5% din impozitul pe venit net anual şi contribuţiile CAS şi CASS plătite integral până la data de 15 martie 2019.

  Contribuabilii care achită integral, cu anticipaţie până la data de 15 decembrie 2018, impozitul pe venit estimat aferent anului 2018 şi contribuţiile aferente CAS şi CASS, beneficiază de o reducere de 5% din impozitul pe venit anual estimat datorat şi contribuţiile aferente.

  Declaraţia Unică se poate depune, împreună cu anexele completate, dacă este cazul, astfel: în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, prin scrisoare recomandată, cu confirmare de primire; prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, prin intermediul serviciului “Spaţiul privat virtual” (SPV) sau pe site-ul www.e-guvernare.ro , cu semnătură electronică calificată.

  Modelul şi conţinutul “Declaraţiei Unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoane fizice” a fost publicat în Monitorul Oficial ș i va fi utilizat pentru declararea venitului realizat în anul 2017, precum şi pentru declararea impozitului pe venit estimat şi a contribuţiilor sociale obligatorii datorate de persoane fizice începând cu anul 2018.

  Declaraţia Unică poate fi descărcată prin accesarea următorului link: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/D212_OPANAF_888_2018.pdf .

  Baza legală: OPANAF nr. 888/2018 publicat in Monitorul Oficial nr. 279/29.03.2018.”

  Comunicat AJFP Teleorman

  Articole similare

 • Autor: Delia Mircea
 • Profil Google Plus Delia Mircea

 • Articole similare

  Comments are closed.

  Distribuie acest articol: