Salariat cu timp partial la mai multi angajatori – model declaratie

 • Inscrie-te ACUM la newsletterul GRATUIT Contzilla.ro
 • All Inclusive - toate lucrarile de specialitate - Click AICI!
 • Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

  Potrivit Ordinului nr. 2343/2017 privind procedura de aplicare a prevederilor art. 140 alin. (3) lit. e) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, salariatii care realizeaza in cursul aceleiasi luni venituri din salarii sau asimilate salariilor in baza a doua sau mai multe CIM-uri, iar baza lunara de calcul cumulata aferenta acestora este cel putin egala cu nivelul salariului minim brut pe tara in vigoare in luna in care au fost realizate, conform art. 140 alin. (3) lit. e) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, pentru care angajatorii sau persoanele asimilate acestora datoreaza CAS si CASS la nivelul venitului brut lunar realizat efectiv, si nu la nivelul salariului minim brut pe tara, garantat in plata, corespunzator numarului zilelor lucratoare din luna in care contractul a fost activ au obligatia sa depuna la fiecare angajator sau persoane asimilate acestuia o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca veniturile lunare brute cumulate, realizate din salarii si asimilate salariilor in baza mai multor CIM-uri, sunt cel putin egale cu salariul minim brut pe tara garantat in plata.

  Astfel ca, declaratiile le sunt necesare angajatorilor, pentru a fi scutiti de plata contributiilor (CAS) si (CASS) pentru contractele cu timp partial, la nivelul salariului minim pe economie. Aceasta se depune doar la angajatorii care ii platesc angajatului un salariu sub 1.900 de lei brut pe luna.

  Atentie! Declaratia pe propria raspundere se depune lunar, pe perioada in care salariatul se afla in situatia mentionata mai sus, pana la data de 5 a lunii urmatoare celei pentru care se constituie drepturile salariale.

  In cazul in care la unul dintre angajatori salariatii realizeaza un venit brut lunar, corespunzator numarului de zile lucrate in luna, cel putin egal cu salariul minim brut pe tara garantat in plata, acestia nu au obligatia depunerii declaratiei pe propria raspundere la angajatorul respectiv.

  Descarca modelul de declaratie de aici !

  Autor articol: Diana Lodoaba, economist, profil Linkedin -click aici-

  Articole similare

  • Nu am gasit articole similare
 • Autor: Delia Mircea
 • Profil Google Plus Delia Mircea

 • Recent Posts

  Comments are closed.

  Distribuie acest articol: