Salariatii angajatorilor cu activitatea suspendata ca urmare a anchetei epidemiologice beneficiaza de indemnizatia de somaj – OUG 120/2020

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

In MOF 658 din 24.07.2020 s-a publicat OUG 120/2020 privind instituirea unor măsuri de sprijin destinate salariaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

Prevederi:

  • Salariații angajatorilor a căror activitate a fost suspendată ca urmare a anchetei epidemiologice efectuate de direcțiile de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București beneficiază de acordarea indemnizației prevăzute la art. XI din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 30/2020 (adica 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat și se suportă din bugetul asigurărilor pentru șomaj, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut pe economie)
  • Indemnizația se calculează pentru numărul de zile în care activitatea a fost suspendată.
  • Măsura se aplică pe toată perioada în care activitatea este suspendată, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie 2020.
  • De măsura nu beneficiază salariații aflați în concediu medical și care primesc indemnizația de asigurări sociale aferentă.
  • Regimul fiscal aplicabil indemnizațiilor este cel reglementat la art. XI din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 30/2020 și la art. II din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 48/2020.

Articole similare

Comentariul tau aici