Salariile nete in functie de numarul persoanelor in intretinere 2019

 • Inscrie-te ACUM la newsletterul GRATUIT Contzilla.ro
 • All Inclusive - toate lucrarile de specialitate - Click AICI!
 • Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

  PF rezidente romane, cu domiciliul in Romania si care realizeaza venituri din orice sursa, atat din Romania, cat si din afara Romaniei precum si PF nerezidente care indeplinesc conditiile de rezidenta prevazute la art. 7 pct. 28 lit. b) sau c) au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub forma de deducere personala, acordata pentru fiecare luna a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se afla functia de baza.

  COMANDA LUCRAREA “SALARIZARE – PAS CU PAS” – CLICK AICI

  Persoana in intretinere poate fi sotia/sotul, copiii sau alti membri de familie, rudele contribuabilului sau ale sotului/sotiei acestuia pana la gradul al doilea inclusiv, ale carei venituri, impozabile si neimpozabile, nu depasesc 510 lei lunar, cu exceptia veniturilor prevazute la art. 62 lit. o), w) si x) si/sau a pensiilor de urmas cuvenite, precum si a prestatiilor sociale acordate potrivit art. 58 din Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

  Daca o persoana este intretinuta de mai multi contribuabili, deducerea personala se atribuie unui singur contribuabil.

  Exceptie: Pentru copiii minori ai contribuabililor, deducerea personala se atribuie fiecarui contribuabil in intretinerea caruia/carora se afla acestia. Copiii minori, in varsta de pana la 18 ani impliniti, ai contribuabilului, sunt considerati intretinuti.

  Autor articol: Diana Lodoaba, economist, profil Linkedin -click aici-

  Articole similare

 • Autor: Delia Mircea
 • Profil Google Plus Delia Mircea

 • Articole similare

  Comments are closed.

  Distribuie acest articol: