Scutirea de la plata accizelor pentru gazul natural- comunicat MFinante

 • Inscrie-te ACUM la newsletterul GRATUIT Contzilla.ro
 • All Inclusive - toate lucrarile de specialitate - Click AICI!
 • ” Prin Hotărârea Guvernului nr.77/2014 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.44/2004, s-a prevăzut că pentru a beneficia de scutirea directă de la plata accizelor prevăzută pentru gazul natural la art. 206.60 din Codul fiscal, utilizatorii au obligaţia depunerii unei notificări la autoritatea vamală teritorială începând cu data de 1 aprilie 2014.

  Prevederea a fost introdusă pentru aplicarea corectă a scutirilor de accize, având în vedere că furnizorii de gaz natural nu dipuneau de un document pe baza căruia să probeze că au livrat în regim de scutire de accize către utilizatori care pot beneficia de această facilitate.

  Obligaţia de a depune notificări la autoritatea vamală teritorială nu se aplică in cazul consumatorilor casnici. Acest lucru rezultă şi din prevederile actului normativ sus menţionat, care stipulează că notificarea trebuie să cuprindă informaţii privind activitatea desfăşurată de utilizator şi cantitatea de gaz natural solicitată în regim de scutire. Astfel de informaţii nu sunt solicitate consumatorilor casnici ci altor entităţi prevăzute de lege.

  În scopul evitării interpretării eronate a prevederilor menţionate anterior, în proiectul de “Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea accizei specifice exprimată în echivalent euro pe 1.000 de ţigarete şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.44/2004”, s-a prevăzut, în mod expres, că prevederile referitoare la depunerea notificărilor la autoritatea vamală teritorială, pentru a beneficia de scutire directă de la plata accizelor, nu se aplică in cazul consumatorii casnici.

  Menţionăm că proiectul actului normativ este afişat pe site-ul Minsterului Finanţelor Publice.”

  Sursa: www.mfinante.ro

   

  Articole similare

 • Autor: Delia Mircea
 • Profil Google Plus Delia Mircea

 • Articole similare

  Comments are closed.

  Distribuie acest articol: