Smart Bill Conta – un soft modern dedicat antreprenorilor si contabililor

 • Inscrie-te ACUM la newsletterul GRATUIT Contzilla.ro
 • All Inclusive - toate lucrarile de specialitate - Click AICI!
 • Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

  In data de 07 decembrie 2017, echipa Smart Bill a organizat evenimentul “Prezentare Produs Smart Bill CONTA” la Grand Cinema-Baneasa Shopping City, un eveniment dedicat exclusiv contabililor.

  Mircea Capatana (Co-Founder la Smart Bill) a fost cel care a moderat intregul eveniment, acesta cuprinzand patru parti:

  • in prima parte invitatul special de la Google, Dan Oros (Marketing Manager la Google Romania) a explicat putin contabililor care sunt modalitatile de promovare a afacerilor cu ajutorul Google, prin Adword Express;
  • in cea de-a doua parte a conferintei, Daniel Szekely (Director Clienti IMM la Banca Transilvania) a vorbit despre initiativa Smart Bill Conta, beneficiile aduse in piata IMM-urilor din Romania, precum si despre directiile de dezvoltare ale BT in ceea ce priveste pachetele dedicate contabililor.
  • in cea de-a treia parte, Alexandru Leca (Product Manager la Smart Bill) a prezentat noul produs dedicat atat antreprenorilor cat si contabililor “Smart Bill Conta” si cum acesta le poate face munca mai usoara;

  • ultima parte a evenimentului a fost dedicata intrebarilor venite din partea publicului cu privire la necesitatile si nevoile existente pe piata, atat ale antreprenorilor cat si ale contabililor, la care echipa Smart Bill a oferit raspunsuri pe masura, realizandu-se astfel o discutie deschisa.

  Ce ne aduce Smart Bill Conta ?

  Este vorba despre o aplicatie online 100% gratuita, pentru firmele de contabilitate, care poate fi accesata de oriunde (daca exista sursa de internet) fiind conectata la ecosistemul Smart Bill si care vine in ajutorul contabililor si al antreprenorilor pentru a le usura munca, a o face cat mai eficienta si a reduce din timpul petrecut in fata documentelor financiar-contabile.

  Cu ajutorul Smart Bill Conta, se doresc simplificarea si inlocuirea muncii de rutina depusa de o firma de contabilitate cu activitati de control si de verificare ale inregistrarilor efectuate automat de catre soft. Astfel, firmei de contabilitate i-ar ramane mult mai mult timp si pentru alte activitati precum: imbunatatirea relatilor cu clientii; realizarea unor analize ale afacerilor clientilor; gandirea unor strategii de imbunatatire a performantei afacerilor; etc.  

  In momentul de fata, aplicatia Smart Bill Conta poate fi testata accesand conta-beta.smartbill.ro mai jos fiind enumerate cateva dintre lucrurile care pot fi realizate:

  Creare cont si adaugare societati: in cadrul acestei sectiuni este nevoie de adaugarea informatiilor cu privire la firma de contabilitate si la societatile client. Toate datele cu privire la firma de contabilitate/societate client se vor prelua automat de pe site-ul ANAF fiind nevoie doar de introducerea CIF-ului.

  Import de date initiale: exista posibilitatea inregistrarii de la zero a firmei client sau exista posibilitatea ca datele financiar-contabile ale firmei client sa fie importate fie dintr-un fisier excel (model oferit de Smart Bill), fie dint-o alta aplicatie de contabilitate.

  Achizitii si vanzari: se pot inregistra achizitii / vanzari interne / intracomunitare utilizatorul avand posibilitatea sa reflecte data emiterii sau data contabila (daca facturile au sosit cu intarziere, iar declaratiile fiscale au fost deja efectuate). Pentru achizitiile intracomunitare se va genera automat si nota contabila de taxare inversa 4426 = 4427.

  In cazul vanzarilor tranzactiile pot fi de tip:

  • normal;
  • special (agentiile de turism);
  • special (bunurile second hand sau altele).

  Incasari si plati: in vederea efectuarii unei plati din registrul de casa catre un furnizor factura/facturile se pot selecta manual din registrul facturilor neachitate sau se pot repartiza banii in functie de scadenta facturilor.

  Daca societatea trebuie sa efectueze cheltuieli inregistrate in avans, cu aplicatia Smart Bill Conta aceste note se vor genera automat, contabilul trebuind doar sa verifice soldurile.

  In ceea ce priveste inregistrarile extraselor de banca, momentan, se pot importa automat, doar extrasele de la doua banci, dupa un format generat de bancile respective. In functie de descrierea fiecarei tranzactii din extrasul de cont, aplicatia va utiliza un anumit cont iar contabilul va trebui doar sa revizuiasca daca contul utilizat este cel corespunzator tranzactiei.

  Atunci cand se vor inregistra tranzactii in valuta, aplicatia va calcula automat diferentele de curs valutar si va genera notele contabile corespunzatoare.

  Note diverse: se poate inregistra manual orice alta nota contabila (ex: descarcare de gestiune)

  Imobilizari: in ceea ce priveste imobilizarile, Smart Bill Conta s-a gandit la toate, astfel ca,  se pot face urmatoarele operatiuni: importul initial al imobilizarilor; achizitii de imobilizari; modernizarea imobilizarilor; registrul imobilizarilor; calculul amortizarilor; balanta imobilizarilor; reconcilierea imobilizarilor.

  Importul imobilizarilor se poate realiza dintr-un excel care respecta anumite formatari compatibile in Smart Bill Conta.

  La introducere unui bun considerat imobilizare, pentru incadrarea intr-o clasa potrivita este nevoie doar de tastarea denumirii produsului (calculator; mobilier; utilaj), programul generand automat clasa si perioada de timp in care investitia se va amortiza, contabilul fiind nevoit doar sa verifice daca este in regula.

  Amortizarea se va calcula automat dupa metoda liniara (momentan doar aceasta este functionala, insa pe viitor se vor adauga si alte metode) in functie de tipul de imobilizare; clasa din care face parte si perioada aferenta fiecarei clase.

  In final, se pot genera rapoarte complexe cu privire la imobilizarile adaugate de utilizator si se pot aplica filtrari pentru verificari eficiente.

  Rapoarte contabile: pe baza informatiilor introduse se pot genera automat urmatoarele rapoarte contabile:

  • Balanta (analitica sau hibrida);
  • Fisa de cont;
  • Registru Jurnal;
  • Jurnal vanzari (filtrari avansate);
  • Jurnal cumparari (filtrari avansate).

  Declaratii fiscale: pe baza informatiilor introduse se pot completa si genera automat urmatoarele declaratii fiscale:

  • Declaratia 300 (completare automata si editabila; export XML/PDF);
  • Declaratia 390 (completare automata si editabila; export XML/PDF);
  • Declaratia 394 (completare automata si editabila; export XML/PDF).


  Articole similare

 • Autor: Delia Mircea
 • Profil Google Plus Delia Mircea

 • Articole similare

  Comments are closed.

  Distribuie acest articol: