Strategia Nationala Anticoruptie 2016-2020 – implementata de ANAF

Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

Recent, pe site-ul ANAF a aparut un comunicat cu privire la aprobarea Strategiei Nationale Anticoruptie pentru perioada 2016-2020. Iata mai jos informatiile din comunicat:

“Prin Hotărârea Guvernului nr. 583/2016, a fost aprobată Strategia Națională Anticorupție 2016-2020, împreună cu seturile de indicatori de performanță, riscurile asociate obiectivelor şi măsurilor din strategie și sursele de verificare, inventarul măsurilor de transparență instituțională și de prevenire a corupției, a indicatorilor de evaluare, precum şi standardele de publicare a informaţiilor de interes public. Prin intermediul Strategiei Naționale Anticorupție se promovează integritatea, printr-o riguroasă punere în practică a cadrului normativ, în vederea prevenirii faptelor de
corupție.

Având în vederea atribuțiile Agenției Naționale de Administrare Fiscală, pentru transpunerea prevederilor Strategiei Naționale Anticorupție a fost elaborat proiectul de ordin privind aprobarea implementării acesteia, astfel:

  • Seturile de indicatori de performanță, riscurile asociate obiectivelor și măsurilor din strategie și sursele de verificare, denumite în continuare Plan de integritate, prevăzut în anexa nr. 1.
  • Inventarul măsurilor de transparență instituțională și de prevenire a corupției, precum şi indicatorii de evaluare la nivelul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, prevăzut în anexa nr. 2.
  • Standardul general de publicare a informațiilor de interes public, prevăzut în anexa nr.3.

Prin planul de integritate se dorește detalierea măsurilor din strategie, aplicabile Agenției Naționale de Administrare Fiscală, în funcție de riscurile, vulnerabilitățile și nevoile de intervenție specifice care au fost identificate”.

Sursa: ANAF

Autor articol: Diana Dragomir, economist, profil Linkedin -click aici-

Articole similare