Suprapunerea 2 doua concedii de ingrijire copil ? Ce impact are asupra indemnizatiei?

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Ce se intampla in situatia in care, in perioada in care o persoana se afla in concediu de ingrijire copil , primul copil avand sub 2 ani, se naste al doilea copil.

Art. 2 alin. (2) al OUG 111/2010 arata ca :

Durata de acordare a concediului prevăzut la art. 2 alin. (1) se prelungește corespunzător în cazul suprapunerii a două sau mai multor situații de natură a genera acest drept.

În cazurile prevăzute mai sus se acordă o singură indemnizație, în cuantumul prevăzut de prezenta ordonanță de urgență.

Pe perioada suprapunerii situațiilor prevăzute mai sus, cuantumul indemnizației lunare prevăzute mai sus se majorează cu suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință, pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea.

În situația în care persoana care a beneficiat de concediu și indemnizație pentru creșterea copilului naște unul sau mai mulți copii ori se află într-o nouă situație dintre cele prevăzute la art. 8 alin. (2) într-o perioadă de până la 12 luni de la finalizarea concediului pentru creșterea copilului anterior, dacă din calculul indemnizației conform art. 2 alin. (2) rezultă un cuantum al indemnizației lunare pentru creșterea copilului mai mic decât cuantumul indemnizației primit anterior nașterii celui din urmă copil, se acordă indemnizația lunară pentru creșterea copilului primită pentru copilul anterior.

Articole similare

Comentariul tau aici

×
×