Zilele de 24 si 31 decembrie 2018 sunt zile libere doar pentru sistemul public

 • Inscrie-te ACUM la newsletterul GRATUIT Contzilla.ro
 • All Inclusive - toate lucrarile de specialitate - Click AICI!
 • Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

  Pe site-ul Ministerului Muncii a fost publicat un comunicat cu privire la faptul ca zilele de 24 si 31 decembrie 2018 sunt considerate si ele zile libere pentru salariatii din sectorul public.

  “Guvernul a stabilit ca zilele de 24 și 31 decembrie 2018 să fie zile libere pentru salariații din sectorul public, pentru a face legătura între zilele de week-end și zilele libere de Crăciun și de Anul Nou.

  Zilele libere vor fi recuperate prin prelungirea corespunzătoare a programului normal de lucru până la data de 31 ianuarie 2019, potrivit planificărilor stabilite.

  Facilitatea nu se acordă în cazul locurilor de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producţie sau specificului activității.

  De asemenea, pentru funcționarea justiției ca serviciu public, aceste dispoziții nu se aplică magistraților şi altor categorii de personal din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în zilele de 24 și 31 decembrie 2018 şi nici participanţilor în aceste procese.”

  Reamintim faptul ca pentru sistemul privat, cu ocazia sarbatorilor de Craciun, urmatoarele zile sunt considerate libere legal:

  -25 decembrie si 26 decembrie – Craciunul;

  -01 ianuarie si 02 ianuarie 2019 – Anul Nou.

  Atentie! Potrivit art. 260 alin. (1) pct. g) din Codului Muncii, angajatorii care nu acorda timp liber cu ocazia sarbatorilor legale sau care nu acorda compensatiile legale pentru munca in aceste zile risca o amenda cuprinsa intre 5.000 si 10.000 de lei.

  Articole similare

 • Autor: Delia Mircea
 • Profil Google Plus Delia Mircea

 • Articole similare

  Comments are closed.

  Distribuie acest articol: