Impozitarea veniturilor din jocuri de noroc – comunicat AJFP Arges

CARE SUNT veniturile din jocuri de noroc?

Veniturile din jocuri de noroc cuprind toate sumele încasate, bunurile si serviciile primite, ca urmare a participarii la jocuri de noroc, indiferent de denumirea venitului sau de forma în care se acorda, inclusiv cele de tip jack-pot.

Prin câstiguri de tip jack-pot se întelege câstigurile acordate aleatoriu, prin intermediul masinilor mecanice sau electronice cu câstiguri, din sumele rezultate ca urmare a aditionarii separate a unui anumit procent din sumele derulate ca urmare a exploatarii acestor mijloace de joc, în scopul acordarii unor câtiguri suplimentare persoanelor participante la joc în momentul respectiv.

Aditionarea sumelor din care se acord câstigurile de tip jack-pot se realizeaza  în cadrul unui sistem electronic prin care sunt interconectate cel putin doua masini mecanice sau electronice cu câstiguri, evidentierea acumularii putând fi realizata prin dispozitive auxiliare sau în cadrul sistemului uneia sau mai multor mijloace de joc interconectate în sistem.

Organizatorii activitatii de exploatare a masinilor mecanice sau electronice cu câstiguri au obligatia de a evidentia distinct câstigurile de tip jack-pot acordate.

Sunt considerate câstiguri de natura jocurilor de noroc cele acordate participantilor la joc de catre orice persoana juridica autorizata sa exploateze astfel de jocuri de noroc, conform legislatiei în materie.

 

IMPOZITAREA veniturilor din jocuri de noroc

Veniturile din jocuri de noroc se impun prin retinere la sursa.

Nu sunt impozabile veniturile obtinute în bani si/sau în natura ca urmare a participarii la jocurile de noroc caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker, slot-machines si lozuri, sub valoarea sumei neimpozabile de 66.750 lei, inclusiv, realizate de contribuabil pentru fiecare venit brut primit.

Verificarea încadrarii în plafonul neimpozabil se efectueaza la fiecare plata, indiferent de tipul de joc din care a fost obtinut venitul respectiv.

În cazul în care venitul brut primit la fiecare plata depasete plafonul neimpozabil de 66.750 lei, inclusiv, impozitarea se efectueaza distinct fata de veniturile obtinute din participarea la alte tipuri de jocuri de noroc.

Obligatiile organizatorului de jocuri de noroc

Transmiterea catre fiecare contribuabil a informatiilor referitoare la fiecare venit brut, primit în cursul anului fiscal, pâna în ultima zi a lunii februarie a anului curent pentru anul precedent, în forma scrisa;

Depunerea, pâna în ultima zi a lunii februarie inclusiv a anului curent pentru anul precedent, a unei declaratii centralizatoare privind veniturile totale pltite, precum i impozitele totale calculate, reinute i virate la bugetul general consolidat al statului, fara a mentiona datele de identificare a beneficiarilor de venit;

 Depunerea anual, pâna în ultima zi a lunii februarie a anului curent, pentru anul anterior, la organul fiscal competent a unei declaratii informative referitoare la fiecare venit brut, pentru fiecare contribuabil.

SE EXCEPTEAZA DE LA RETINEREA IMPOZITULUI LA SURSA:

Veniturile realizate de catre persoanele fizice ca urmare a participarii la jocuri de noroc la distanta si festivaluri de poker.

Obligatiile persoanelor fizice

Depunerea declaratiei privind venitul realizat – formular 200, la organul fiscal de domiciliu, pentru fiecare an fiscal pâna la 25 mai a anului urmator celui de realizare a venitului.

Cote de impozitare

  • pâna la 66.750, inclusive – cota de 1 %
  • peste 66.750 – 445.000, inclusive – 667,5 + 16% pentru ceea ce depaseste suma de 66.750 lei
  • peste 445.000 – 61.187,5 + 25% pentru ceea ce depaseste suma de 445.000 lei

Obligatiile organizatorului de jocuri de noroc

 Transmiterea catre fiecare contribuabil a informatiilor referitoare la fiecare venit brut, primit în cursul anului fiscal, pâna în ultima zi a lunii februarie a anului curent pentru anul precedent, în forma scrisa;

 Depunerea, pâna în ultima zi a lunii februarie inclusiv a anului current pentru anul precedent, a unei declaratii centralizatoare privind veniturile totale platite, precum si impozitele totale calculate, retinute si virate la bugetul general consolidat al statului, fara a mentiona datele de identificare a beneficiarilor de venit;

 Depunerea anual, pâna în ultima zi a lunii februarie a anului curent, pentru anul anterior, la organul fiscal competent a unei declaratii. informative referitoare la fiecare venit brut, pentru fiecare contribuabil.

Articole similare

Comentariul tau aici