Pastila de contabilitate

Tema: Masuri de stimulare a cresterii sau mentinerii capitalurilor proprii si consolidarea fiscala privind impozitul pe profit

Invitat: Vlad Dimitriu, Senior Tax Manager TaxHouse.

Asigurarea de raspundere profesionala a contabililor

Invitat: Marius Maier, Managing Partner CMC GRUP Broker de Asigurare (www.cmcasigurari.ro). Are o experienta de peste 20 de ani in asigurari.

Controlul profitabilitatii firmei

Invitata : Alina Demeter, trainer consultant in Managementul Financiar si al Riscurilor, expert contabil autorizat international ACCA. Este pasionata de business si cum pot afacerile sa-si creasca performanta gestionand cat mai bine finantele si riscurile. Din dorinta de a impartasi cunostintele asimilate intr-o maniera pragmatica si cu aplicabilitate concreta in afaceri, a creat in 2010 blogul de educatie financiara  www.alinademeter.ro si canalul de educatie financiara www.finance-edu.ro.

Tratatele de evitare a dublei impuneri si DAC6

Invitata: Nadia Oanea, Tax Partner Grant Thornton Romania. Nadia Oanea are o experienta profesionala de 21 ani in domeniul fiscalitatii (8 ani inspector de control ANAF, in special pentru rambursari de TVA, 13 ani in consultanta fiscala). Din anul 2015 este leader al practicii de consultanta fiscala a Grant Thornton Romania. Are o experienta vasta in aplicarea legislatiei fiscale nationale si internationale: aplicarea tratatelor de evitare a dublei impuneri, preturi de transfer, restructurari de afaceri, impozitarea lucratorilor detasati, aplicarea DAC6 etc. Este membra CCFR, CECCAR si detine calificarea Advanced Diploma in International Taxation (ADIT). A fost nominalizata in catalogul Women in Tax Leaders, alcatuit de International Tax Review.

Reevaluarea imobilizarilor

Invitat: Adrian Vascu, fondator Veridio, companie specializata in evaluari, realizator al emisiunii TV – Veridice. Are o experiență de peste 24 ani în domeniul evaluărilor, in companii mari (Darian DRS, KPMG Valuation Services – in calitate de Senior Director) si ca președinte ANEVAR în perioadele 2008-2009 și 2014-2015. Experienta sa numara proiecte diversificate: verificări de evaluări, evaluări de companii, active și portofolii pentru tranzacții, fuziuni, raportare financiară, impozitare, privatizare, garantare bancară, PPA, insolvență, listări/ delistări.

Intrebari si spete legate de mijloace fixe

Invitata: Madalina Ion, fondatoarea IM Consulting, prima companie care furnizeaza cursuri online in domeniul financiar-contabil pentru contabili, auditori si consultanti fiscali. Madalina este autoare a primelor lucrari si carti de exercitii pentru examenul ACCA – Fiscalitatea in Romania, a predat cursuri de fiscalitate si contabilitate in cadrul programelor de master ale Universitatii Romano -Americane, este membra CECCAR, CCF, CAFR si ACCA. Are peste 25 de ani de experienta ca auditor, consultant fiscal si peste 15 ani de experienta in predare.

Despre administrarea unui cabinet de contabilitate

Invitat: Adrian Grosanu este Presedintele Filialei CECCAR Cluj, conferentiar univ. dr., director al Departamentului de Contabilitate și Audit din cadrul Facultatii de Stiinte Economice și Gestiunea Afacerilor Cluj-Napoca.

Despre preturi de transfer

Invitata: Alina Andrei este partener in cadrul societatii Cabot Transfer Pricing si are experienta in pregatirea dosarului de preturi de transfer din anul 2008, anul publicarii Ordinului 222 / 2008 privind preturile de transfer. Pana in prezent, Alina a asistat mai mult de 200 de societati locale si din Uniunea Europeana in pregatirea si documentarea dosarului preturilor de transfer si a asistat mai mult de 40 de societati la controale ale dosarului TP. Alina este membru CCF si a absolvit in februarie 2018 programul de Executive MBA din cadrul Universitatii de Economie si Afaceri de la Viena. Anterior, Alina a lucrat ca specialist de impozite si taxe in cadrul grupului Lukoil Romania, in departamentul de preturi de transfer al KPMG si Big4 si in Ministerul de Finante (Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili).

Despre procedura fiscala

Invitat: Ciprian Paun, partener NNDKP, co-head al biroului din Cluj-Napoca, membru al Baroului Cluj, conf.univ.dr. la Universitatea Babes-Bolyai ( Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor) si profesor asociat la Universitatea Bucuresti ( Facultatea de Drept) si la alte universitati din strainatate.

Contabilitatea imprumuturilor si datoriilor

Invitat: Gabriela Jeler – expert contabil, auditor financiar, consultant fiscal si evaluator imobiliare. Gabriela coordoneaza echipa de experti din cadrul cabinetului individual din Cluj-Napoca -Jeler si Asociatii.

Contabilitatea stocurilor

Invitati: Raluca si Sorin Moldovan, de la Moldovan&Partners, o societate de expertiza contabila si audit financiar bazata pe experienta de peste 13 ani acumulata de catre membrii sai fondatori in domeniul financiar- contabil. Sorin este membru C.E.C.C.A.R. din 2007, al CAFR din 2012 si ACCA din 2015. Raluca partea tehnica a echipei, cu o experienta de 12 ani in domeniul bancar ,  este membru al CECCAR din 2020.

Inchiderea exercitiului financiar 2020

Invitat: Giovana Iuhasz, partener GIA Consulting, societatede audit și contabilitate, consultanță și asistență fiscală și juridică, cu o experiență de peste 15 ani pe piața din România .

Inregistrarea raportului Z in contabilitate

Invitati : Carmen si Daniel Sandu de la D&C Conta

Cum inregistram in contabilitate facturile de achizitie si de vanzare?

Invitat: Claudia Teodorescu, expert contabil, fondatoare TCE Conta Services