Cine suntem?

Contzilla este liderul informatiei financiar – contabile, cu peste 6,4 milioane de vizitatori in 2023 si 24.000 de abonati la newsletterul zilnic.

Oferim gratuit informatie contabila, actualizata real time, precum si analize si ghiduri detaliate.

Crestem continuu, oferind informatii de calitate, analize si stiri.

Figures. They say it all.

  • peste 6,4 milioane de vizitatori in 2023
  • peste 24.000 de abonati la newsletterul zilnic
  • peste 18.000 de articole publicate pe site
  • libraria on-line Contzilla cu peste 30 de lucrari pe tematica financiar-contabila

Editorul principal al Contzilla este Delia Mircea – economist certificat ACCA, cu experienta de 20 ani, in companii romanesti si multinationale (Linkedin).

Date de contact:

Telefon mobil: (0755) 309 186

E-mail: delia@contzilla.ro

20 Thoughts to “Cine suntem?”

  1. Margareta

    Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema:
    1. Societatea noastra (platitoare de TVA) achizitioneaza marfa de la o firma (platitoare de TVA) din Germania, produsele raman pe teritoriul Germaniei la noi ajunge doar factura emisa cu TVA. Cum se inregistreaza factura? Ca achizitie intracomunitara?
    2. Aceste produse trebuiesc facturate catre o firma din Romania (platitoare de TVA) care executa o lucrare in Germania. Cum emit factura cu TVA sau nu?

  2. Radu

    de ce nu-mi sunt publicate comentariile? aveam niste nelamuriri si voi va bateti cu caramida in piept ca sunteti lideri in domeniu mi se pare ca sunteti lideri la altceva cand nu lasati oamenii sa-si posteze intrebarile la sectiunea comentarii

  3. Sabau Liliana

    Cum ma pot abona la newsletter?

    1. Vlad Elena

      Buna ziua!
      Pentru o firma care colecteaza deseuri de fier de la persoane fizice si juridice, am urmatoarea situatie:
      am primit o cantitate de deseu inox , iar o alta cantitate a fost recuperata din deseu fier(stoc) pe baza de proces verbal de recuperare, intreaga cantitate a fost vanduta ca produs finit. Va rog sa imi spuneti care este monografia contabila de recuperare cu proces verbal, ce implicatii are asupra contului 711.
      Multumesc !
      Elena Vlad

  4. Ovidiu

    Nu gasesc unde sa ma abonez la newsletter

    1. sorin

      vreau sa fiu abonat la newsletter

    2. Dinca Mariana Cristina

      Buna ziua, ma numesc Mariana Dinca, sunt de profesie contabil.
      Pana la data de 26.03.2022, am primit newsletter-ul de la dvs, dupa aceasta nu l-am mai primit. Nu stiu ce s-a intamplat, poate din greseala m-am dezabonat.
      Va rog sa ma reabonati, intrucat imi lipsesc mesajele dumneavoastra.

  5. maricel

    In situatia cand s-a ridicat numerar de la bancomat pe data de 30.04.2021 iar in extrasul de cont operatiunea s-a inregistrat pe data de 04.05.2021 cand se face inregistrarea sumei in registrul de casa?

    1. Daniela

      de la bancomat primiti o chitanta cu data de 30.04.2021 si veti inregistra intrarea de monetar in casa la data de 30.04.2021 (5311 = 581). In data de 04.05.2021 veti inregistra la banca iesirea: 581=5121.

  6. Andries ION

    Buna ziua,
    Urmaresc,studies tot ce publicati.Va felicit.
    Pe cand o lucrare-monografie contabila cu specificul cooperativelor agricole ce functioneaza pe L566/2004.

    1. admin

      Va multumim mult. Vom tine cont de ce ne-ati spus.

  7. LAURA OLTEANU

    Stimati Domni, Stimate Doamne,
    Buna ziua! As dori sa comand mai multe lucrari de la dvs., insa nu as dori sa comand nici Pachetul Total si nici Pachetul ALL Inclusive. Din cate am observat, ar trebui sa comand fiecare lucrare, separat, una cate una. Ma puteti ajuta va rog frumos cum sa procedez ca sa pot face o singura comanda pentru toate lucrarile pe care le doresc?Multumesc anticipat pentru timpul acordat si pentru sprijin!
    Cu deoesbita stima,
    Laura Olteanu

  8. Alex

    Buna ziua,

    Exista cumva pe site-ul dvs. o rubrica/un forum pentru intrebari si raspunsuri?

    Multumesc.
    Alex

  9. Mara E.

    Buna ziua,

    Ma puteti ajuta cu un raspuns, va rog mult: ce cota de impozitare pe venit (1% sau 3%?) se aplica pentru o microintreprindere al carei unic angajat cu norma intreaga a fost in concediu fara plata pe durata intregului trimestru II fiscal?

    Va multumesc anticipat.

    1. admin

      Buna ziua, se aplica cota de 1% fiindca in calculul numarului de salariati se iau in calcul si contractele suspendate :„ În aplicarea prevederilor art. 51 alin. (4) din Codul fiscal, pentru stabilirea numărului de salariați se iau în considerare și contractele individuale de muncă/convențiile individuale de muncă, încheiate potrivit legilor speciale, precum și contractele suspendate, potrivit legii.”

  10. BESOIU DOINA

    Buna ziua,
    De unde aveti/descarcat formular pentru ” Modul de completare a documentatiei pentru solicitarea sprijinului de 41,5%” — anexa 3–fisier PDF inteligent— nu gasim acest format.
    Multumim.
    Puteti sa ne dati un raspuns astazi 16.07.2020.

    1. admin

      Buna ziua, am descarcat formularul de pe aici.gov.ro in 15.07.2020 – la anexa 3 se activeaza campurile pentru completarea datelor angajatilor numai dupa ce se completeaza anexele 1 si 2. Daca acestea nu sunt completate , anexa 3 apare fara tabelul pentru a trece angajatii.

  11. Daniel Tirean

    Bună ziua.
    Îmi puteți da un exemplu de calcul a indemnizației pentru zile libere părinte, conf LG 19/2020.
    Multumesc

  12. admin

    Buna, materialele noastre contin atat parte teroretica cat si parte practica, depinde de speta. Va putem trimite cuprinsul lucrarilor. Va rugam sa ne scrieti un mail pe delia@contzilla.ro cu lucrarile care va intereseaza si noi va trimitem cuprinsul. O zi frumoasa.

  13. admin

    Buna ziua, avem art 146 din Codul muncii care prevede ca :
    (1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
    (2) În cazul în care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau parțial, concediul de odihnă anual la care avea dreptul în anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei în cauză, angajatorul este obligat să acorde concediul de odihnă neefectuat într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care s-a născut dreptul la concediul de odihnă anual.
    (3) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
    Apreciem ca aveti obligatia sa ii platiti concediul de odihna datorat pe toate perioadel. In ce priveste anul 2016, anul angajarii, avea dreptul sa primeasca concediul intr-o perioada de 18 luni incepand cu 01.01.2017, deci pana in iunie 2018. Chiar daca s-a depasit acest termen, apreciem ca angajatul nu isi pierde acest drept la concediu, prin urmare la inchiderea raporturilor de munca ar trebui sa primeasca indemnizatia de concediu inclusiv pe acest an.

Comentariul tau aici