Articol realizat cu sprijinul CIEL Romania, in cadrul programului de informare pentru contabili.
Atunci cand contabilitatea unei societati este externalizata, pentru ca afacerea sa fie de succes, intre contabil si antreprenor trebuie sa existe comunicare permanenta.
Mai exact, pe de o parte, antreprenorul trebuie sa isi exprime intentiile astfel incat societatea de contabilitate sa poata veni cu solutii si cu sfaturile necesare, iar pe de alta parte, societatea de contabilitate trebuie sa ii ofere antreprenorului diferite rapoarte centralizatoare (informatii cu privire la starea financiara) astfel incat, acesta din urma sa poata lua anumite decizii de optimizare (daca este cazul).
Cifrele sunt cele care dau imaginea unei firme, iar contabilul ar trebui sa ii ofere periodic (lunar daca este posibil) antreprenorului urmatoarele tipuri de rapoarte, astfel incat acesta sa fie la zi cu situatia financiar-contabila a societatii sale:
- raport cu privire la facturile de vanzare neincasate;
- raport cu privire la facturile de achizitie neachitate;
- raport de cash-flow, incasarile si platile efectuate;
- raport cu privire la cheltuieli si venituri;
- raport cu privire la datoriile (daca sunt) in legatura cu personalul;
- raport cu privire la disponibilitatile existente in casieria unitatii;
- raport cu privire la mijoacele fixe si amortizarile aferente acestora;
- raport cu privire la sumele de incasat de la bugetul de stat (concedii medicale);
- raport cu privire la obiectele de inventar date spre folosinta;
- alte rapoarte care consideri ca l-ar ajuta pentru remedierea unor probleme.
Pentru a primi rapoartele centralizatoare mentionate mai sus si antreprenorul are o misiune importanta de efectuat si anume aceea ca trebuie sa ii ofere contabilului la timp toate informatiile si documentele de care are nevoie (facturi de achizitie/vanzare; bonuri fiscale; chitante; deconturi de cheltuieli; extrase de banca etc.).
In ceea ce priveste generarea automata a tuturor rapoartelor de mai sus, CIEL Romania vine in ajutorul contabilului cu cel mai bun software financiar-contabil si de management al afacerii – CIEL V7.
Pe langa faptul ca softul CIEL V7 are o interfata prietenoasa, el iti ofera foarte multe beneficii cum ar fi:
- flexibilitate – se pliaza perfect pe orice domeniu de activitate;
- automatizari – se poate efectua programarea unor note contabile recurente sau actualizarea partenerilor in timp real cu datele publice de pe Ministerul de Finante;
- importuri de date – se pot importa numeroase date, cum ar fii: notele contabile din salarizare; soldurile initiale etc.;
- exporturi de date;
- sistem de discounturi valorice sau procentuale;
- evidenta stocurilor – se pot integra stocurile/loturile cu site-ul tau;
- diferite rapoarte utile pe care le-am enumeram mai sus si la care poti aplica numeroase filtre astfel incat informatia rezultata sa fie exact ceea ce iti doresti tu sau clientii tai.
Pentru ca stim ca pretul conteaza, costurile anuale ale aplicatiei CIEL V7 sunt fixe, indiferent de cate versiuni, modificari legislative sau functionalitati se vor adauga, nu vei plati nimic suplimentar.
Descopera-i si tu toate avantajele si afla mai multe detalii despre softul financiar-contabil CIEL V7 accesand urmatorul link:
https:// ciel.ro/produse-ciel/ciel-v7/
Incearca si tu CIEL V7 oferit de CIEL Romania pentru siguranta datelor si pentru un control avansat al afacerii tale si al clientilor tai !