3 solutii practice pentru a opera iesirile din stoc

Articol realizat cu sprijinul Ciel Romania, in cadrul programului de informare pentru contabili.

In organizarea gestiunii este foarte important sa acorzi o atentie deosebita iesirilor din gestiune pentru a avea un registru corect al stocurilor.

In plus, nu numai descarcarea trebuie sa fie corect realizata ci si informatiile de pe documentele inregistrate trebuie sa fie suficiente si relevante pentru situatiile cand se realizeaza audituri sau chiar simple verificari . Daca informatiile sunt suficiente, atunci la orice verificare vei putea sa dai detalii relevante privind destinatia bunurilor, scopul descarcarii de gestiune, persoanele abilitate sa opereze documentele si multe altele.

De aceea, este bine sa apelezi la o solutie informatica performanta care pastreaza toate datele structurat, conform cu legislatia in vigoare, asa cum este aplicatia de gestiune CIEL.

Iata cateva exemple :

1.Bonul de consum – este un document justificativ de scadere din gestiune si arata materialele eliberate din magazie.

Daca utilizezi CIEL gestiune comerciala V7, trebuie sa stii ca :

  • Poti introduce acest document prin optiunea Bon de consum , si in plus le poti aloca serii , asa cum se aloca si facturilor. Acest lucru te poate ajuta pentru a identifica de exemplu materialele aferente unui anumit depozit (de ex pentru depozitul A de poate aloca seria A, pentru depozitul B, seria B, etc)
  • Tot in Ciel, poti sa vezi stocul disponibil din materialul respectiv, astfel ca vei evita sa descarci mai mult decat cantitatea disponibila in gestiune.

a1

  • In Ciel gestiune comerciala V7 , tot din fereastra de introducere a bonului de consum vei putea verifica cantitatile disponibile in toate depozitele entitatii, nu numai in cel selectat , accesand butonul Stocuri in depozite, asa cum se vede mai jos :

a2

2.Avizul de expeditie

 

De cele mai multe ori, in momentul in care are loc livrarea de bunuri , acestea sunt insotite de avizul de insotire a marfii si nu de factura.

Avizul este un document de însoţire a marfii pe timpul transportului si sta la baza intocmirii facturii – astfel ca este important ca acesta sa fie intocmit corect.

Iata cum te ajuta Ciel sa realizezi acest lucru:

  • La introducerea documentelor permite selectarea : punctului de lucru, depozitului si agentului de vanzari al expeditorului;
  • Se pot defini serii pentru avize din modulul de configurari;
  • Permite vizualizarea stocului disponibil din produsul care urmeaza a fi expediat, astfel vei putea evita operarea unei iesiri mai mari decat stocul existent, la fel ca si la bonul de consum.

a3

  • Permite verificarea situatiei partenerului , printr-un singur click – vei vedea data si valoarea ultimei achizitii , soldul, totalul incasarilor, limita de credit si zilele de gratie.

Acest lucru este foarte important in deciziile de business fiindca daca intentionezi sa livrezi bunuri catre un partener care are un sold foarte mare si scadente demult depasite, s-ar putea sa te reconsideri decizia de a-i livra bunuri.

a4

3.Factura de vanzare – este un alt document care duce la descarcarea de gestiune a produselor, prin vanzarea catre clienti.

In aplicatia CIEL, o data intocmit avizul de insotire a marii , nu va mai trebui sa introduci datele de pe factura inca o data, fiind suficient sa alegi din lista de avize disponibile pentru furnizorul respectiv documentul dorit, iar informatia de pe aviz se va copia si in cuprinsul facturii, astfel :

a5

Daca nu exista un aviz disponibi, poti sa introduci datele direct in optiunea de introducere a facturii, iar facilitatile (serii, optiunea de taxare inversa , tva la incasare, interogare sold parteneri, stoc disponibil, etc) sunt disponibile ca si la aviz.

Daca vrei sa afli mai multe despre optiunile aplicatiei Ciel gestiune comerciala , poti sa apelezi la un consultant CIELclick aici.

logo_patrat

De asemenea, poti sa citesti si seria de articole de mai jos :

De ce inceputul de an este un moment potrivit pentru schimbarea softului de gestiune ?

Cum te poate ajuta softul de gestiune sa ai o inchidere de an mai usoara ?

Emotii cu stocurile? 4 momente cheie pentru succesul gestiunii stocurilor

Ai facut gresit o inregistrare ? Cum corectezi? – solutii practice in Ciel gestiune

Bunuri primite fara factura – solutia propusa de la Ciel pentru inregistrare

10 lucruri despre programul de gestiune care iti pot creste productivitatea

Gestiuni en-detail si en-gros- cateva lucruri bine de stiut

Gestionarea trezoreriei o problema ?–un ajutor de la CIEL

Ce este Gestiunea ?

Articole similare

Comentariul tau aici