15 decembrie 2016, termenul de plata a celei de a doua rate din impozitul pe venit si din contributia de asigurari sociale de sanatate pentru veniturile din activitati agricole impuse pe baza normelor de venit

Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

Joi, 15 decembrie 2016, este scadenta cea de a doua rata de 50% din impozitul pe veniturile din activităţi agricole impuse pe bază de norme de venit, precum şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate aferente acestor venituri, pentru anul 2016.

Contribuabilii care realizează venituri veniturile din activităţi agricole impuse pe baza normelor de venit datorează impozit de 16% şi contribuţie de asigurări sociale de sănătate, în cotă de 5,5% asupra venitului stabilit pe baza normelor anuale de venit. Atât impozitul, cât şi contribuţia menţionată, au fost stabilite  prin decizie de impunere emisă de organul fiscal competent şi comunicată contribuabililor potrivit prevederilor art. 47 din Legea nr. 207/2015, privind Codul de procedură fiscală. Deciziile de impunere au la bază declaraţiile 221 aferente anului 2016, care trebuiau depuse până la data de 25 mai 2016 de către persoanele fizice care, la data declarării, obţineau, individual sau într-o formă de asociere fără personalitate juridică, venituri din:

–       cultivarea produselor agricole vegetale;

–       exploatarea plantaţiilor viticole, pomicole, arbuştilor fructiferi şi alte asemenea;

–       creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală.

Plata impozitului pe venit şi contribuţiei de asigurări sociale de sănătate se efectuează pe codul numeric personal al persoanei  fizice care realizează aceste venituri la trezoreriile unităţilor fiscale în a căror rază  teritorială aceştia îşi au domiciliul.

În cazul în care în localitatea de domiciliu a contribuabililor nu există o unitate teritorială a A.N.A.F,  potrivit art. 1 alin. (1) din anexa la Ordinul nr. 4032/2066/2015, persoanele fizice care datorează impozit şi contribuţii sociale aferente veniturilor din activităţi agricole, precum şi accesorii pentru neachitarea la scadenţă a acestora, pot efectua plata acestor obligaţii fiscale şi la organele fiscale locale (casieriile primăriilor) corespunzătoare localităţii în care îşi au domiciliul fiscal, în numerar, cu condiţia ca între unitatea administrativ-teritorială şi direcţia generală regională a finanţelor publice în a cărei rază se află localitatea să fi fost  încheiat un protocol în acest sens.

 

 

 

 

Articole similare