Accidentele in drum spre munca -excluse din lista accidentelor de munca si alte modificari la legea SSM

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Legea securitatii si sanatatii in munca, 319/2006 urmeaza sa fie modificata ca urmare a unui proiect legislativ din sfera digitalizarii, publicat de Ministerul muncii in 14.10.2020.

1.Concret, se actulizeaza definitia evenimentului prin eliminarea din aceasta categorie a accidentului de traseu. Practic, prin noua propunere, evenimentul este considerataccidentul care a antrenat decesul sau vătămări ale organismului, produs în timpul procesului de muncă ori în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, situația de persoană dată dispărută sau accidentul de circulație, în condițiile în care au fost implicate persoane angajate, incidentul periculos, precum și cazul susceptibil de boală profesională sau legată de profesiune.

2.Se introduce prevederea ca dovada instruirii SSM poate fi întocmită în format electronic sau pe suport hârtie în conformitate cu modalitatea stabilită prin regulamentul intern.
În cazul folosirii variantei în format electronic , dovada instruirii trebuie să fie semnată cu semnătură electronică calificată însoțită de marca temporală și emisă de un furnizor de servicii de încredere calificat si acreditat de către autoritatea competentă la nivel național.

3.Se urmareste abrogarea alin (1) lit g) a art. 30 care includea in categoria accidentelor de munca si accidentul de traseu , dacă deplasarea s-a făcut în timpul și pe traseul normal de la domiciliul lucrătorului la locul de muncă organizat de angajator și invers.

Articole similare

Comentariul tau aici