AJFP Brasov: popriri pe conturile debitorilor persoane fizice in cuantum de peste 88 milioane lei

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

In vederea recuperării obligatiilor bugetare, prin procedura de executare silită exercitată de către unitățile fiscale, inspectorii cu atributii privind colectarea creantelor identifică veniturile, bunurile și sau conturile bancare la contribuabilii cu obligații fiscale restante datorate bugetului consolidat al statului.
În acest sens, la nivelul unităţilor fiscale din judeţul Brașov s-au aplicat în primele 9 luni ale anului 2023 un număr de 11.487 popriri bancare în suma de 88.046.562 lei la debitorii persoane fizice.
În unele cazuri s-au identificat contribuabili care dețin conturi bancare deschise la REVOLUT BANK, aceasta fiind o institutie bancară cu sediul în Lituania.
Organul de executare silita în procedura de recuperare solicita statului partener european, în cazul REVOLUT BANK, statului lituanian, infiintarea popririi asupra disponibilitatilor banesti. În aceste cazuri REVOLUT BANK, infiinteaza poprire asupra conturilor detinute de debitori, sumele indisponibilizate fiind virate în conturile indicate de organul fiscal din Romania .
Spre exemplu, la nivelul Administratiei Judetene a Finanțelor Publice Brașov cel mai semnificativ caz înregistrat, în urma aplicării acestei proceduri, a constat în recuperarea de la un singur debitor persoană fizică a sumei de 40.000 EURO.

Articole similare

Comentariul tau aici