Citeste acum! 5 sfaturi utile cu privire la conducerea unei afaceri

Evidenta contabila proprie sau externalizarea contabilitatii?

Desi unii antreprenori ale unor afaceri mai mici s-ar putea simti pregatiti sa actioneze in calitate de contabil, trebuie avut mare grija ca in sensul reducerii costurilor cu salariile unui contabil, s-ar putea ca documentele contabile sa nu fie organizate core ct, respective drept consecinta se vor plati taxe si impozite mai mari.  Daca nu sunteti familiarizat cu domeniul contabil, va sugerez sa va angajati un  contab il cu experienta mai profunda. Eventual puteti sa angajati un contabil si part time, deci nu veti plati pe cineva cu norma intreaga.

Fonduri de imprumut?

Proprietarii de afaceri mici au nevoie de sprijin financiar si/sau credite pentru intierea afacerii. Aveti mare grija cat e costul capitalului imprumutat si faceti previziunile de cas flow pentru a vedea capacitatea dumneavoastra de a va onora datoriile.

Atentie la monitorizarea creantelor!

Vazand o valoare mare in coloana creantelor nu este un lucru bun pentru firma, decat atunci cand contul dumneavoastra bancar creste ca urmare a incasarii creantelor scadente.  Nu lasa clientii sa evite platile daca acestea au ajuns la scadenta. Nu le permite sa faca alte comenzi pana ce nu achita datoriile exigibile . Departamentul creanțe este crucial în menținerea companiei pe linia de plutire.

 Monitorizati cheltuielile zi de zi pentru a putea face previziuni

Este o idee bună pentru proprietarii de afaceri de a ține evidența cheltuielilor de zi cu zi pe care le suportă în cadrul companiei. Acest lucru vă poate ajuta să aveți o idee mai bună despre cheltuielile efectuate în fiecare săptămână și de câti bani va trebui să dispuneti pentru urmatoarele saptamani.

Calculati un profit minim lunar

Atunci cand vreti sa mentineti afacerea in derulare, cifrele pot sa va spuna multe. Elaborati un sistem precis de cheltuieli si obligatii de plata astfel incat sa stiti exact venitul minim de care aveti nevoie in fiecare luna. Astfel veti avea o imagine cat mai fidela si transparenta a firmei.

Articole similare

Comentariul tau aici