Declaratia unica se poate depune pana in 31 iulie 2019 – oficial

Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

Veste buna pentru contribuabil, termenul limita de depunere a declaratiei unice a fost extins pana pe data de 31 iulie 2019, potrivit decizie luata de guvern in sedinta din data de marti, 12.03.2019.

Astfel ca, se proroga pana la 31 iulie 2019 urmatoarele termene:

  • termenul de depunere a declaratiei unice;
  • termenul de depunere a declaratiei 230;
  • termenul de plata a impozitului si contributiilor sociale.

Va reamintim ca declaratia unica se completeaza si se depune de catre PF care realizeaza, individual sau intr-o forma de asociere, venituri/pierderi din Romania sau/si din strainatate, care datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

De asemenea, declaratia se completeaza si se depune si de catre persoanele fizice care nu realizeaza venituri si care opteaza pentru plata contributiei de asigurari sociale de sanatate.

Declaratia se depune inclusiv de catre PF care au obligatia:

  • declararii impozitului pe veniturile realizate din Romania sau/si din strainatate in anul 2018;
  • declararii impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din Romania in anul 2019;
  • declararii venitului estimat pentru incadrarea ca platitor de contributii sociale pentru anul 2019 si, dupa caz, a declararii contributiilor sociale datorate in anul fiscal 2018.

Pe de alta parte, declaratia se depune in termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului, in cazul contribuabililor care incep o activitate in cursul anului fiscal si a celor care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor din patrimoniul personal, altele decat veniturile din arendare pentru care impunerea este finala si care nu au avut, pana la acea data, obligatia depunerii declaratiei unice.

Articole similare

Comentariul tau aici