NEDEDUCTIBIL 2021: cheltuielile din tranzactii cu o persoana dintr-un stat necooperant fiscal

Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

Una din modificarile aduse Codului fiscal incepand cu 01.01.2021 este includerea in randul cheltuielilor nedeductibile a cheltuielilor efectuate ca urmare a unor tranzacţii cu o persoană situată într-un stat care, la data înregistrării cheltuielilor, este inclus în anexa I şi/sau anexa II din Lista UE a jurisdicţiilor necooperante în scopuri fiscale, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Aceasta prevedere se regaseste la art. 25 alin.(4) lit f.1) in Codul fiscal.

Ce este aceasta lista UE a jurisdicțiilor necooperante?

Lista UE a jurisdictiilor necooperante include țări din afara UE care Incurajează practici fiscale abuzive, reducând în mod drastic veniturile din impozitul pe profit ale statelor membre.

Jurisdicțiile care nu respectă încă toate standardele fiscale internaționale, dar care s-au angajat să facă reforme, sunt incluse într-un document privind situația actuală (anexa II). Odată ce își îndeplinește toate angajamentele, o jurisdicție este eliminată din anexă.

Incepând cu 2020, lista este actualizată de două ori pe an.Cea mai recentă revizuire a avut loc în octombrie 2020. Următoarea revizuire este prevăzută pentru luna februarie 2021.

Anexa 1, asa cum a fost publicata in Jurnalul Oficial al UE cuprinde:

American Samoa, Anguilla, Barbados, Fiji, Guam, Palau, Panama, Samoa, Seychelles, Trinidad and Tobago, US Virgin Islands, Vanuatu.

Anexa 2 cuprinde:

Turcia, Botswana, Eswatini, Iordania, Maldive, Namibia, Thailanda, Saint Lucia, Australia, Maroc.

Jurnalul in care au fost publicate aceste liste este disponibil AICI.

Inchiderea anului 2020Articole similare

Comentariul tau aici