Proiectul de ordonanta pentru amanarea declaratiei privind beneficiarii reali -publicat pe site-ul Ministerului Economiei

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Ministerul Economiei a publicat in 14.05.2021 proiectul de ordonanta pentru prelungirea unor termene privind depunerea unor documente prevăzute în sarcina persoanelor juridice înregistrate în registrul comerţului .

Este vorba de declaratia privind beneficiarii reali.

Iata ce prevede proiectul :

Art. unic – (1) Prin derogare de la prevederile art. 56 alin (4) al Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 589 din 18 iulie 2019, în anul 2021 declarația anuală privind beneficiarul real al persoanei juridice supuse obligației de înregistrare în registrul comerțului se depune la oficiul registrului comerțului în care este înmatriculată persoana juridică până la data de 1 octombrie 2021.

(2) Declarațiile privind beneficiarul real prevăzute la alin (1) pot avea formă de înscris sub semnătură privată ori formă electronică și pot fi transmise la oficiul registrului comerțului prin mijloace electronice, cu semnătură electronică, sau prin servicii de poștă și curier.

(3) Declarațiile prevăzute la alin. (2) pot fi date și în fața reprezentantului oficiului registrului comerțului sau se pot depune, personal sau prin reprezentant, având dată certă, dată de notarul public ori atestată de avocat.

Iata ce intrebari/comentarii au existat la informarea data de Ministrul Economiei referitor la publicarea proiectului de ordonanta:

Maine (15 mai) se implineste termenul maxim posibil pentru depunerea declaratiei pentru firmele cu bilantul depus anterior aparitiei obligatiei in MO. Am asteptat pana in ultima clipa sa va tineti de promisiune ca veti amana pentru 1 octombrie prin OUG obligatia. Practic de luni suntem pasibili de amenda?

Nu maine (NR. 15.05.2021) este termenul limita pentru depunere, conform normelor in vigoare? (pentru firmele care aveau deja situatiile financiare depuse la data de 30 aprilie)

Acesta poate să fie un pas, dar unul minuscul, dacă ne gândim la ce nivel este birocrația în toate instituțiile statului.

Articole similare

One Thought to “Proiectul de ordonanta pentru amanarea declaratiei privind beneficiarii reali -publicat pe site-ul Ministerului Economiei”

  1. albert

    Dar obligativitatea depunerii an de an a acestei aberatii,de ce nu se abroga?
    De ce trebuie depusa in termen de doua saptamini de la aprobarea situatilor financiare?
    Dusmania fata de mediul privat care exista pe vremea lui Ponta,este preluata si perfectionata de acesti incapabili.
    Si va mai mirati de ce pleaca tinerii si nu se mai uita inapoi.

Comentariul tau aici