Venituri obtinute de un autor din vanzarea unei carti – speta ANAF

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

În ce categorie se încadrează veniturile obtinute de autor din vânzarea unei cărți către persoane fizice prin intermediul unei platforme online sau în cadrul unor târguri sau festivaluri?

Raspuns ANAF, pe site-ul propriu:

Conform prevederilor legale, veniturile obtinute de un autor din scrierea unei cărți constituie obiect al drepturilor de autor, având în vedere că reprezintă “opere originale de creație intelectuală în domeniul literar, artistic sau științific”. Veniturile din drepturi de proprietate intelectuală sunt definite ca fiind veniturile din valorificarea sub orice formă a drepturilor de proprietate intelectuală ce provin din drepturi de autor și drepturi conexe dreptului de autor.
Prin urmare, veniturile obținute de autor, din vânzarea unei cărți către persoane fizice prin intermediul unei platforme online sau în cadrul unor târguri sau festivaluri, se încadrează în categoria veniturilor din drepturi de proprietate intelectuală, modalitatea de valorificare a drepturilor de autor nu modifică natura veniturilor.

Baza legala:

Legea nr 227 / 2015 articolul 7. pct.13, art.70
Legea nr 8 / 1996 articolul 7, lit.a)

Articole similare

Comentariul tau aici