10 verificari si lucrari aferente trimestrului 4

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Cele 10 verificari si lucrari pe care le consideram important de efectuat in trimestrul 4 sunt :

1.       Reevaluarea mijloacelor fixe – daca este cazul

2.       Inventarierea patrimoniului (se poate face si inainte de inchiderea exercitiului) 

3.       Arhivarea tuturor documentelor contabile pentru anul in curs (Procedura de gestionare a documentelor interne)

4.       Verificarea stocurilor, creantelor si altor elemente de aceeasi natura pentru posibile deprecieri. In cazul in care se constata deprecieri trebuie sa se constituie ajustari pentru depreciere.

5.       Verificarea realizarii bugetelor pentru anul in curs.

6.       Verificarea situatiei concediilor angajatilor pentru a vedea cate zile de concedii neefectuate mai sunt (Ghidul salarizarii)

7.       Verificarea situatiei litigiilor in care este implicata entitatea si  urmarirea stadiului lor pana la sfarsit de an pentru a sti daca trebuie facute sau nu provizioane.

8.       Verificarea ca exista documente contabile obligatorii : manual de politici contabile, manual de proceduri contabile, manual de proceduri de inventariere.

9.       Membrii CECCAR trebuie sa se asigure ca si-au realizat obiectivele de dezvoltare profesionala pentru anul in curs.

10.   Este bine ca orice companie sa decida din timp cum va lucra in perioada sarbatorilor legale, pentru ca atat angajatii cat si partenerii de afaceri (furnizori, clienti, etc) sa isi poate organiza din timp activitatea.

Comanda aici lucrarea :  Inchiderea de perioada 

Articole similare

Comentariul tau aici