3 clauze contractuale de care trebuie sa fii atent

Atunci cand inchei orice contract, in cazul de fata contract individual de munca, este imperios necesar sa citesti cu atentie toate elementele contractului. Unuia dintre cele mai importante elemente ale contractului, clauzele contractuale, trebuie sa ii acordati o atentie mai deosebita pentru ca este posibil sa aveti surprize foarte neplacute in cazul in care nu respectati intocmai contractul. Iata 3 clauze contractuale, care desi sunt considerate abuzive in practica romaneasca, le puteti intalnii in contractele dumneavoastra:

  • Clauza de confidentialitate – prin clauza de confidenţialitate părţile convin ca, pe toată durata contractului individual de muncă şi după încetarea acestuia, să nu transmită date sau informaţii de care au luat cunoştinţă în timpul executării contractului, în condiţiile stabilite în regulamentele interne, în contractele colective de muncă sau în contractele individuale de muncă.
  • Clauza de exclusivitate – in acest sens, in contractele in care este stipulata aceasta clauza, angajatiilor le este interzis sa lucreze in alta parte in timpul liber ramas. Astfel, acestuia ii este interzis prin CIM sa lucreze in alta parte.
  • Clauza de neparasire a locului de munca – in acest sens, in CIM este stipulat faptul ca angajatului ii este interzis sa paraseasca locul de munca pe o perioada de timp (se specifica un numar de ani exact). Aceasta este o clauza abuziva deoarece ingradeste libertatea anajatului.

Articole similare

Comentariul tau aici