Operatiunile care se pot efectua in gestiunea unei entitati

Articol realizat cu sprijinul Ciel Romania in cadrul programului de informare pentru contabili.

In primul rand sa clarificam cateva notiuni privind gestiunea. Cea mai scurta definitie prevede ca gestiunea reprezinta administrarea valorilor materiale si banesti ale unei entitati.

Gestiunea este o activitate complexa, deosebit de importanta mai ales pentru entitatile care detin bunuri materiale si in special stocuri. Imaginati-va ce s-ar intampla intr-o fabrica de productie daca nu ar exista un control bun al stocurilor!

Pentru aceste unitati este imperativa utilizarea unei aplicatii informatice de gestiune care sa furnizeze utilizatorilor si conducerii entitatii toate informatiile necesare pentru a face aprovizionarea atunci cand stocul scade sub un anumit nivel , pentru a reconsidera costurile atunci cand acestea depasesc un anumit nivel, pentru a tine sub control facturile neincasate si multe altele.

CIEL gestiune comerciala V7 este cea mai completa aplicatie de acest tip de pe piata. Iata cateva din facilitatile oferite de aceasta:

  • Genereaza toate documentele justificative in formatul standard prevazut de legislatie. Orice document se poate lista direct din sistem si poate fi corectat si relistat daca este cazul.

Indiferent ca este vorba de gestiunea stocurilor sau a trezoreriei, CIEL genereaza toate documentele de care ai nevoie in arhiva ta.

Iata mai jos optiunile disponibile in modulul de trezorerie :

aa

  • Toate documentele genereaza note contabile . Astfel, este suficient ca o persoana (de regula gestionarul) sa introduca documentele primare – facturi de cumparare, facturi de vanzare, bonuri de transfer etc. pentru ca notele contabile sa fie gata de preluat in contabilitate.

Intre documentele generate in CIEL care sunt in stricta legatura se creeaza dependente care pot fi vizualizate ulterior. Iata un exemplu :

ab

  • Daca in plus fata de stocuri entitatea detine si mijloace fixe, prin modulul de imobilizari al aplicatiei CIEL se asigura urmarirea distincta a imobilizarilor si inregistrarea amortizarii.

ac

Tot prin modulul de imobilizari se asigura si evidenta obiectelor de inventar, asa cum se poate observa mai sus.

  • Generarea tuturor rapoartelor catre managementul companiei: situatia facturilor neincasate, depasirile scadente, registrul stocurilor, situatia imobilizarilor etc.
  • Gestiunea documentelor interne – care circula doar in interiorul companiei, de exemplu inventarul sau procesul verbal de modificare de pret (click aici pentru detalii)
  • Gestiunea partenerilor, fie ca sunt interni sau externi. Un aspect important este faptul ca aplicatia CIEL permite notificarea partenerilor prin serviciul SMS.

Acest serviciu SMS  permite  trimiterea automata catre  partenerii companiei de instiintari privind facturile emise (suma si data scadenta).

Acestor importante avantaje li se adauga faptul ca CIEL Romania dispune de un departament de asistenta tehnica foarte competitiv. Astfel softul este actualizat permanent cu ultimele prevederi legislative si este incontinuu imbunatatit cu functionalitati care sa usureze munca utilizatorilor. Mai mult decat atat, la solicitarea clientului, aplicatia poate fi customizata astfel incat sa se plieze perfect pe specificul activitatii sale.

logo_patrat

 

Articole similare

Comentariul tau aici