AmCham isi exprima ingrijorarea pentru majorarea cu 40% a punctului de pensie

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

La numai o zi după ce mediul economic, AmCham, Guvernul şi instituţiile financiare au salutat promovarea României la statutul de piaţă emergentă, statut care depinde într-o mare măsură de echilibrul macroeconomic al ţării, AmCham Romania îşi exprimă profunda îngrijorare faţă de majorarea cu 40% a punctului de pensie şi modificarea bugetului asigurărilor sociale, impuse de plenul Parlamentului astăzi.

Mediul economic a recunoscut de fiecare dată legitimitatea preocupării autorităţilor abilitate faţă de categoriile vulnerabile şi nevoia asigurării unui trai decent pentru bunicii şi părinţii noştri.

Însă, măsuri precum majorarea pensiilor, care spre deosebire de alte măsuri cu impact bugetar sunt ireversibile, trebuie să fie sustenabile pe termen scurt, mediu şi lung, şi să evite orice motivare electorală care poate periclita credibilitatea României în plan extern.

Articole similare

One Thought to “AmCham isi exprima ingrijorarea pentru majorarea cu 40% a punctului de pensie”

  1. Niculae Popa

    Guvernul României, Președinția, CCR (deși este o instituție politizată și ‘joacă’ după cum i se ‘cântă’ de la Moskova !) TREBUIE să găsească soluții și să nu pună în practică aceste aberații votate de actuala majoritate parlamentară trădătoare de neam și țară, insalubră, mizerabilă … , în caz contrar Grecia scrie pe noi ! Numai că pe greci a avut cine să le sară în ajutor, pe când pe noi abia așteaptă lăcustele astea mizerabile de la EST, NV și S să se înfrupte din teritoriul României !

Comentariul tau aici