Bitcoin, disponibil și pentru achizițiile pe firmă

Nu mai este un secret pentru nimeni că Bitcoin devine din ce în ce mai cunoscut, fiind unul dintre cele mai performante asset-uri investiționale încă de la apariție.

De la an la an adopția și vizibilitatea criptomonedelor cresc și o dată cu ele atât numărul tranzacțiilor cât și numărul de proiecte în domeniu, în acest moment existând la nivel mondial nici mai mult nici mai puțin de 6700 de alte tipuri de criptomonede altele decât Bitcoin, fiecare propunându-și să vină cu îmbunătățiri astfel încât să depășească Bitcoin ca popularitate și beneficii.

Dintre challengeri putem pomeni bine cunoscutul deja Ethereum și performantul proiect românesc Elrond.

Ether este o criptomonedă al cărei blockchain este reprezentat de platforma Ethereum.

Spre deosebire de Bitcoin, Ethereum permite crearea de smart-contracts (contracte inteligente) astfel că multe alte proiecte de succes au fost construite pe acest blockchain.

În 2020, Elrond, proiect românesc, a fost una dintre cele mai performante criptomonede cu o creștere absolut spectaculoasă de aproape 50X de la o valoare de 0.0006 $ până la 0.0288 $ în doar câteva luni.

În timp ce Bitcoin și Ethereum au venit cu inovații extrem de interesante la lansarea lor, ele suferă de o problemă care le limitează adopția în mod semnificativ. Această problemă este în esență capacitatea de procesare. Bitcoin poate procesa în momentul de față undeva la 7 tranzacții pe secundă, iar Ethereum undeva la 15 tranzacții pe secundă. Prin comparație cu acestea, Elrond începe cu o capacitate de procesare de 10.000 de tranzacții pe secundă, iar acest lucru redefinește complet jocul și ce se poate construi pe un blockchain.

Achizițiile de criptomonede se pot face atât pe persoană fizică cât și pe firmă.

Una dintre platformele de pe care se pot face conturi corporate rapid și ușor în vederea achiziției de crypto este

LDV Crypto Exchange.

Am început în martie 2018 cu conturi de persoane fizice” ne-a declarat Marius Morra, CEO și unul dintre fondatorii platformei. Apoi, în 2019, la cererea clienților, am dezvoltat și conturi corporate. Există și în străinătate platforme pe care se pot face conturi corporate dar mecanismul de înregistrare este greoi și timpii de aprobare foarte mari. Noi avem o relație foarte strânsă cu clienții, este important pentru ei să poată discuta rapid cu cineva atunci când au nevoie. Un alt avantaj este că achizițiile se pot face direct în RON, lucru care simplifică partea contabilă. Criptomonedele pot fi retrase în wallet extern sau pot fi păstrate pe platformă, LDV creând wallet-uri personale pentru fiecare client astfel încât să poată vinde rapid atunci când consideră potrivit.

În 2020 LDV a venit cu o altă inovație de top, o extensie a platformei, Exchange As A Service, botezată Crypto Spot, prin care orice altă firmă înscrisă cu cont corporate poate deveni instant furnizor de schimburi de criptomonede cu cash, un serviciu de asemenea foarte căutat.

Crypto Spotul este alternativa creată de noi la ATM-uri de criptomonede, o premieră la nivel mondial, este locul unde poți să mergi să cumperi sau să vinzi criptomonede cu RON cash. Am realizat o inovație în acest domeniu astfel că noi putem face cu o tabletă de 1.000 de lei același lucru pe care îl face un ATM care costă 10.000 de euro. Ne-am inspirat din modelul de business de la Western Union – lucrăm în parteneriat cu colaboratori, de regulă case de schimb valutar. Noi furnizăm platforma, ei sediul și angajații. Le oferim astfel, fără să le creștem costurile, o sursă suplimentară de venit față de activitatea curentă, dar și un plus de marketing, pentru că da, vor fi casa de schimb valutar ‘cool’, pregătită pentru viitor, care schimbă și criptomonede” adaugă Sabin Simionescu, CTO și cofondator al platformei. Un Crypto Spot poate fi orice locație care deține un laptop/tabletă și lucrează cu cash – un amanet, un magazin sau chiar un pub sau restaurant.

Pe scurt, România este bine reprezentată pe harta criptomonedelor și servicii precum achiziția de criptomonede devine tot mai la îndemână. Validările conturilor pe platforma LDV durează în medie 1-2 ore și depozitele sau retragerile de Ron se fac în aceeași zi dacă sunt efectuate până în ora 12:00.

Poti deschide un cont AICI.

Articole similare

Comentariul tau aici