Bittnet prima companie din IT care intra pe Piata Reglementata a BVB

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

In data de 3 iunie, actiunile companiei IT Bittnet (BNET) au intrat la tranzactionare pe Piata Reglementata a BVB, fiind astfel prima companie emitenta din zona IT prezenta pe Piata Principala a BVB.

„Bittnet este un exemplu de urmat de cele mai multe companii din Romania, este o poveste de crestere accelerata pe piata de capital, care a utilizat toate mecanismele de sustinere a dezvoltarii pe care le ofera bursa. Aici vorbim de majorari de capital prin capitalizarea profiturilor si aport in numerar de la actionari, emisiuni de obligatiuni, programe de Stock Option pentru membrii echipei, asigurarea finantarii pentru achizitia altor companii si lista poate continua”, a declarat Adrian Tanase, Directorul General al Bursei de Valori Bucuresti.

„Ne propunem venituri de 100 de milioane de euro in urmatorii cinci ani, chiar si mai devreme daca reusim sa identificam companii locale inovatoare care doresc sa se alature grupului nostru ”, a afirmat Mihai Logofatu, CEO si cofondator Bittnet Group.

Bittnet nu este la prima interactiune cu Bursa, compania fiind listata pe piata AeRO inca din 2015.

Societatea Bittnet a fost infiintata in 2007 in Bucuresti, de catre fratii Mihai si Cristian Logofatu, oferind training IT si solutii IT in Romania si in strainatate.

Din cadrul gupului fac parte companiile :

  • Bittnet Training este liderul pietei de instruire IT din Romania, cu peste 15 ani de experienta si cea mai mare echipa de traineri din Romania.
  • Equatorial, companie de tip game-based learning este specializata in furnizarea programelor de formare si consultanta transformatoare la nivel individual, de echipa si organizational in Romania si in strainatate
  • Dendrio este singurul integrator de tip “multi-cloud” din Romania, consolidand pozitia sa de companie certificata de catre cei mai importanti furnizori IT din lume, concentrandu-se pe securitate cloud si cybersecurity.
  • Elian Solutions este specializata in furnizarea de servicii de implementare pentru solutii ERP Microsoft Dynamics NAV.

Din punct de vedere finaciar, la nivel de grup, profitul operational a crescut cu 60% fata de 2018, pana la 2,1 milioane lei, iar cashflow-ul operational a depasit valoarea de 8 milioane lei.

Articole similare

Comentariul tau aici