CAEN 6920 in lista celor eligibile pentru granturi, pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor de marti-anunt CECCAR

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Intr-un comunicat trimis membrilor in 19.10.2020, CECCAR anunta ca proiectul de Lege pentru aprobarea OUG nr. 130/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, precum și alte măsuri în domeniul fondurilor europene se află în dezbatere în Camera Deputaților.

Proiectul (plx500) se va dezbate marți, 20 octombrie a.c., în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaților (comisia raportoare).

În Senatul României au fost aduse o serie de amendamente formei inițiale a OUG nr. 130/2020. Printre acestea s-a numărat și completarea listei codurilor CAEN eligibile pentru formele de sprijin din fonduri externe nerambursabile: microgranturi, granturi pentru capital de lucru, și granturi pentru investiții productive, cu 6920 – Activității de contabilitate și audit financiar; consultanță în domeniul fiscal.

Avem toată speranță că forma adoptă de Senat va fi adoptată și de Camera Deputaților.

Cu siguranță termenul pentru accesarea microgranturilor în valoare de 2.000 de euro (21 octombrie 2020) va expira până la data promulgării legii. În aceste condiții, dacă activitățile aferente codului CAEN 6920 se vor regăsi în lista celor eligibile pentru finanțare în forma legii adoptate de Parlamentul României, vom întreprinde toate demersurile necesare față de Guvernul României pentru a identifica o posibilitate ca și profesia noastră să beneficieze de acest sprijin, se mai arata in comunicat.

Articole similare

Comentariul tau aici