Care este durata medie de activitate unui SRL in Romania ?

Readucem in atentie o statistica interesanta publicata de catre ONRC cu ocazia implinirii a 25 de ani de activitate:

Potrivit acesteia, durata medie de activitate a unui SRL est 9 ani, 9 luni şi 22 zile, iar a unui PFA este de 5 ani, 8 luni şi 16 zile.

Profilul antreprenorului român – bărbat, 40-49 de ani, din mediul urban, activ în domeniul comerţului, construcţiilor şi transporturilor.

În evidenţele registrului comerţului computerizat figurează 15.486.895 de persoane fizice şi juridice care au deţinut sau deţin calităţi/funcţii în cadrul profesioniştilor înmatriculaţi, 4.957.023 sedii sociale/profesionale sau secundare, peste 333 de milioane de înregistrări privind obiectul de activitate, precum şi alte milioane de înregistrări referitoare la informaţiile specificate în documentele de înmatriculare sau în documentele modificatoare depuse la registrul comerţului ulterior înmatriculării.

Din numărul total de firme active la 31 martie 2015, peste 64% sunt societăţi cu răspundere limitată (SRL) care au, în medie, un asociat (cel mai frecvent, bărbat cu vârsta cuprinsă între 40 şi 49 ani) și desfăşoară, în principal, activităţi de comerţ, construcţii şi transporturi.

În marea lor majoritate (91,6%), societățile cu răspundere limitată fac parte din categoria microîntreprinderilor, având în medie 2 salariaţi, un capital social mediu de 49.718 lei şi realizând o cifră de afaceri medie de 212.617 lei. Cele mai multe societăţi cu răspundere limitată (SRL) au sediul social în municipiul Bucureşti şi judeţul Cluj.

Articole similare

Comentariul tau aici