Cele mai frecvente greseli ale investitorilor

Multi români îşi investesc banii la bursă din dorința de a se îmbogăți peste noapte, însă aceștia sunt cei mai predispuși la pierderi. Lipsa de experiență și a unei strategii sunt printre cele mai frecvente greșeli, potrivit Tradeville.

Dorința de a te îmbogăți rapid

Tentaţia de a face avere peste noapte se manifestă de regulă în două moduri: primeşti un pont sau tranzacţionezi excesiv. Ponturile apar, de regulă, prin intermediul unui apel telefonic iniţiat de un “broker filantrop” care nu îţi poate explica de unde are numărul tău de telefon, dar vrea să împartă cu tine formula câştigătoare. Ca regulă, nu acţiona asupra unei informaţii pe care nu o poţi asimila sau pe care nu o poţi gestiona.

Tranzacţionarea excesivă apare din dorinţa de a acumula capital cât mai mult într-un timp cât mai scurt, ceea ce înseamnă să cumperi şi să vinzi într-un termen foarte scurt şi cu o frecvenţă mare. De multe ori, ceea ce consideri a fi oportun pe termen scurt este distructiv pe termen mediu şi lung si nu produce randament într-un mod constant. Tranzacţionarea excesivă mai apare când ai pierdut mai mult decât îţi poţi permite şi esti dornic să recuperezi suma. Deşi orice investitor are şi poziţii pierzătoare la un moment dat, diferenţa dintre profesionişti şi amatori este ca cei din prima categorie se repliază şi nu caută să-şi recupereze banii imediat.

Citeste mai departe continuarea articolului pe Tradeville.eu.

Articole similare

Comentariul tau aici