Consiliul Concurentei analizeaza impactul legislatiei din domeniul contabilitatii asupra concurentei

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul institutiei, Consiliul Concurenței realizează un studiu pentru a analiza impactul asupra concurenței al prevederilor legislative care obligă companiile din domeniul contabilității și cel al serviciilor medicale să fie deținute și/sau administrate doar de profesioniști în domeniu.

Astfel, autoritatea de concurență va analiza în ce măsură aceste obligații depășesc criteriile de proporționalitate și necesitate stabilite pentru atingerea obiectivelor politicilor publice, constituindu-se în bariere în calea accesului pe piețele respective.
Este important să se facă diferența între reglementările strict necesare, cu rol esențial în asigurarea calității serviciilor, și cele care conduc la o suprareglementare, fiind dăunătoare dezvoltării pieței și, implicit, consumatorilor” a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.
Consiliul Concurenței invită toți actorii de pe aceste piețe la o comunicare activă și deschisă în ceea ce privește obiectul studiului.

Articole similare

Comentariul tau aici