Esti contribuabil mic? Ce plafoane sunt pentru emiterea popririlor?

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!I

Iata cateva lucruri bine de stiut despre emiterea popririlor pentru contribuabilii mici :

Asfel, pentru acestia se emite poprire dacă:

 • până la expirarea termenului de 15 zile de la comunicarea somației obligaţiile rămase nestinse din somaţie sunt peste 10.000 lei;
 • până la expirarea termenului de 90 de zile de la comunicarea somaţiei obligaţiile rămase nestinse din aceasta sunt peste 5.000 lei;
 • până la expirarea termenului de 180 de zile de la comunicarea somaţiei, obligaţiile rămase nestinse din aceasta sunt peste 500 lei.

Baza legala : Ordinul 2098/ 2019 pentru modificarea Procedurii privind emiterea şi comunicarea unor acte administrative şi de executare pentru debitorii care inregistrează obligaţii fiscale restante sub o anumită limită, aprobată prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administare Fiscală nr.727/2019 publicată în Monitorul Oficial nr. 673/2019.

Articole similare

2 Thoughts to “Esti contribuabil mic? Ce plafoane sunt pentru emiterea popririlor?”

 1. Popescu Marcel

  Va rugam sa detaliati ce inseamna contribuabil mic ???

  1. admin

   Pentru incadrarea intr-o categorie sau alta de catre ANAF, exista un algoritm mai complex, prevazut in ordine specifice.
   Selectia are la baza:
   a) criterii specifice;
   b) criteriul de baza (acesta reprezinta rezultatul agregarii a trei indicatori relevanti ponderati ai activitatii contribuabililor: cifra de afaceri – 50%, volumul obligatiilor fiscale declarate – 30% și volumul cheltuielilor cu personalul – 20%).
   c) criteriul de continuitate.

Comentariul tau aici