In cele din urma: clarificarea regimului fiscal al tichetelor cadou acordate partenerilor

Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

Fiindca suntem aproape de finalul anului si in general, pe partea de taxe exista traditional o adevarata forfota in materie legislativa in aceasta parte a anului, anul acesta se pare ca vom avea o lamurire a unei probleme mai vechi, care a a generat nenumarate dezbateri, controale si dispute: impozitarea tichetelor cadou acordate altor persoane decat salariatii proprii pentru scopuri de marketing, protocol si reclama.

Acestea se vor impozita ca venituri din alte surse, potrivit unei recente propuneri de modificare a Codului fiscal (un proiect amplu, trimis in 02.12.2020 spre promulgare la Presedinte).

Astfel, la articolul 114 din Codul fiscal: Definirea veniturilor din alte surse se introduce o noua litera pentru a completa ceea ce se cuprinde la aceasta litera cu urmatoarea prevedere:

  • biletele de valoare sub forma tichetelor cadou acordate pe baza evidenței nominale altor categorii de beneficiari potrivit prevederilor art. 15 alin. (2) din Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, cu modificările și completările ulterioare, pentru campaniile de marketing, studiul pieţei, promovarea pe pieţe existente sau noi, pentru protocol, pentru reclamă şi publicitate, altele decât cele prevăzute la art. 76 alin. (3) lit. h) și alin. (4) lit. a) din Codul fiscal. Evidența nominală trebuie să cuprindă, cel puțin, informații referitoare la numele, prenumele, codul numeric personal/numărul de identificare fiscală a beneficiarului și valoarea tichetelor acordate fiecărui beneficiar, lunar.

Articole similare

Comentariul tau aici