Incadrarea in munca si detasarea strainilor pe teritoriul Romaniei- Legea 200/10.09.2020

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

In MOF 832/10.09.2020 a fost publicata Legea 200/10.09.2020 pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România și a Ordonanței Guvernului nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României și pentru modificarea și completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România.

Modificarile aduse:

  • In ce priveste viza de lungă ședere pentru angajare în muncă, se introduce prevederea ca viza de lungă ședere pentru angajare în muncă se acordă fără prezentarea copiei avizului de angajare cetățenilor din Republica Moldova, Ucraina și Republica Serbia încadrați în muncă pe teritoriul României cu contract individual de muncă cu normă întreagă, pe o perioadă de maximum 9 luni într-un an calendaristic.
  • Străinii cu ședere legală pe teritoriul României pot fi încadrați în muncă în baza avizului de angajare obținut de angajatori . Se introduce ca excepție situatia cetățenilor din Republica Moldova, Ucraina și Republica Serbia încadrați în muncă pe teritoriul României cu contract individual de muncă cu normă întreagă, pe o perioadă de maximum 9 luni într-un an calendaristic.

Actul normativ poate fi gasit aici.

Articole similare

Comentariul tau aici