Potrivit Institutului National de Statistica (INS) preţurile de consum ale populaţiei au stagnat în luna martie, cu un plus de numai 0,03%, pe fondul unor ieftiniri ale preţurilor alimentare, în principal la cartofi, ouă, lapte, zahăr, iar inflaţia anualizată s-a menţinut uşor peste 1%, în timp ce inflaţia medie IPC a scăzut de la 3,2% la 2,8%. Indicele preţurilor de consum (IPC) în luna martie 2014 faţă de februarie2014 este 100,03%, iar faţă de martie 2013 este 101,04%.
Cea mai mare ieftinire s-a produs la oua , cu aproximativ 7%, urmata de cartofi cu o scadere de aproximativ 2,3 % si ulei cu 0.8%. In ceea ce priveste cele mai mari scumpiri in randul marfurilor alimentare in luna martie, a fost de 3,41% la fasole si alte leguminoase. În martie, preţurile mărfurilor nealimentare au crescut cu 0,1%, iar tarifele la servicii cu 0,13%.
Prognoza Băncii Naţionale a României privind inflaţia din acest an este de 3,5%, iar rata inflaţiei a fost anul trecut de 1,55%, minim istoric.