Inregistrarea PF si PJ in SPV – intrebari si raspunsuri ANAF

 • Inscrie-te ACUM la newsletterul GRATUIT Contzilla.ro
 • All Inclusive - toate lucrarile de specialitate - Click AICI!
 • Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

  In data de 14.11.2018, ANAF a realizat pe pagina de Facebook o sesiune de asistenta cu privire la “Inregistrarea persoanelor fizice si persoanelor juridice in Spatiul Privat Virtual”. Iata cateva dintre intrebarile puse de contribuabili si raspunsurile acordate de specialistii ANAF:

  a.) Intrebare contribuabil“Buna ziua, I.I. (Intreprinderea Individuala) se inregistreaza ca Persoana Fizica sau ca Persoana Juridica?”

  a.) Raspuns ANAF: “În cazul dvs, dacă vă înregistraţi pentru a accesa datele dvs pe CNP, pe baza credenţialelelor ( nume utilizator şi parolă) atunci accesaţi secţiunea de persoane fizice. Dacă vă înregistraţi pentru a accesa datele dvs pe II (CUI) atunci accesaţi secţiunea dedicată persoanelor juridice. În acest caz, veţi avea nevoie de un certificat digital calificat.”

  b.) Intrebare contribuabil: “Sunt deja inregistrat aici.Cum fac logarea in sistem,ca eu reusesc sa vad doar datele de pe CNP?Cum fac sa vad si datele de pe CUI?”

  b.) Raspuns ANAF: “Dacă dispuneţi de un certificat digital înregistrat pe portalul ANAF va puteți autentifica cu acesta în sistem cu un click pe butonul ”Autentificare certificat””

  c.) Intrebare contribuabil: “Pentru inregistrare SPV persoane juridice mai trebuie sa te duci si la ANAF?”

  c.) Raspuns ANAF: “Utilizarea SPV prin împuternicit sau prin reprezentantul desemnat este posibilă dacă îndeplinește, cumulativ, următoarele condiții:

  a) împuternicirea sau mandatul de reprezentare este generală/general pentru toate operațiunile din SPV;

  b) împuternicirea sau mandatul de reprezentare conține acordul cu privire la accesul la informațiile referitoare la istoricul acțiunilor anterioare din SPV al persoanei reprezentate;

  c) sunt acceptați termenii și condițiile de utilizare a SPV.

  Împuternicirea depusa odată cu formularul 150 a fost o împuternicire limitată doar pentru depunerea on-line a declarațiilor fiscale.”

  d.) Intrebare contribuabil: “În cazul în care adresa de mail cu care sunt înregistrată la ANAF prin formularul 150 mi-a fost spartă si nu o mai pot folosi, cum o pot schimba cu o altă adresă in relatia cu dvs. ? Am intampinat această problemă cand am vrut să mă înregistrez in SPV. Mentionez ca detin semnătura digitală. Multumesc !”

  d.) Raspuns ANAF: “În aceasta situatie va rugam sa transmiteti solicitarea dvs. utilizand Formularul de contact de pe pagina www.anaf.ro selectand categoria – Asistenta tehnica servicii informatice”

  Mai multe intrebari si raspunsuri le puteti gasi pe pagina de Facebook a ANAF-ului – click aici-

  Sursa: ANAF

  Articole similare

 • Autor: Delia Mircea
 • Profil Google Plus Delia Mircea

 • Articole similare

  Comments are closed.

  Distribuie acest articol: