Marti 30 ianuarie 2024- termen limita pentru depunerea Formularului 394

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Comunicat AJFP Ialomita, F 394

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că marți, 30 ianuarie 2024, este termenul limită de depunere a ”Declarației informative privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național” aferente perioadei de raportare precedente.
Perioada de raportare (lună, trimestru etc.) este cea declarată pentru depunerea decontului de TVA, prevăzută la art. 322 din Legea nr.227/2015.


Menționăm că obligativitatea depunerii Formularului 394 o au următoarele categorii de contribuabili:

  • Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România conform art. 316 din Codul fiscal, pentru livrările de bunuri/prestările de servicii taxabile în România pentru care persoana obligată la plata taxei este furnizorul/prestatorul conform art. 307 alin. (1) sau (7) din Codul fiscal sau beneficiarul conform art. 331 din Codul fiscal;
  • Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România conform art. 316 din Codul fiscal, care realizează achiziții de bunuri sau servicii taxabile pentru care locul livrării/prestării este în România conform art. 275, respectiv art. 278 din Codul fiscal, inclusiv achizițiile pentru care beneficiarul este obligat la plata TVA conform art. 307 alin. (2), (3), (5) și (6) și art. 331 din Codul fiscal, indiferent de data la care intervine exigibilitatea taxei.

Baza legală

: O.P.A.N.A.F. nr.3769/2015 privind declararea livrărilor/prestărilor și achizițiilor efectuate pe teritoriul național de persoanele înregistrate în scopuri de TVA și pentru aprobarea modelului și conținutului declarației informative privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național de persoanele înregistrate în scopuri de TVA, cu modificările și completările ulterioare.

Citeste si: Formular nou D107 din 2025: Declaratie privind beneficiarii sponsorizarilor

Articole similare

Comentariul tau aici